Vi är väldigt dåliga på kvalitetstid när vi är hemma i Sverige. Fokus blir lätt på jobb och företaget, eller så är man för trött [läs Daniela]. Men lite inspirerade av våra finaste och närmaste vänner Madde & Emil, så bestämde vi oss för att ha en Datenight, men i en annan stad. 

 

Malmö ligger bara tio mil från Kristianstad, men ändå åker vi sällan dit, vilket är otroligt synd. För Malmö har så mycket att erbjuda, inte minst när det gäller mat. Så vi började fundera på var vi skulle boka bord. Kollade topplistan på Tripadvisor, men där var inget som direkt lockade. Jag kände att vi bara var tvungna att välja något som vi inte har hemma i stan. Av någon anledning sorterade jag fram allt som hade med Central och Sydamerika att göra, och hittade till sist Lima 78. Peruansk mat. Det hade vi aldrig ätit och kändes riktigt spännande. Som en liten miniresa.

 

Efter en drink på Malmö Live Skybar, tar vi oss till Lima 78. Det är sällan jag här hemma i Sverige får en speciell känsla när jag kommer in på en restaurang. Tror aldrig det har hänt faktiskt. Men här, direkt när vi öppnar dörren, får vi den där underbara känslan i magen. Vi öppnar dörren till Peru och kommer in i en miljö med Peruansk musik, hög familjär ljudnivå [på ett bra sätt] och en massa spanska [språket alltså]. Stämningen är helt underbar och två tredjedelar av gästerna är av Sydamerikanskt påbrå och hälsar på personalen med kramar och pussar. Det här kan ju inte vara annat än bra.

 

Allt på menyn är nytt och spännande. När vi frågar vad man ska börja med, typ tapas eller förrätt eller ceviche, får vi svaret “att det gör man som man vill”. Helt underbart. Och runt omkring oss är det precis så. Vissa äter ceviche som förrätt, andra har ätit annat innan. Så vi börjar med att dela en cevice [den godaste vi någonsin ätit] och kammusslor. Vi fortsätter med att dela spett på kalvhjärta och vårrullar med oxkött. Herregud vad gott. Vi avslutar med att dela en en lammrätt med vita bönor och grönsaker där köttet bokstavligen trillar av benet. Inte förrän tre och en halv timme senare lämnar vi restaurangen. Vi tror att det kan vara rekord för oss i tid spenderad på en restaurang i Sverige :).

 

Inte helt omöjligt att nästa resa kommer gå till Sydamerika :)… 

 

 

Translation:
Tried Peruvian food for the first time ever right here in Sweden. We went to Lima 78 in Malmö and had the best food in a long time. 

 

Foto: © Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Ser väldigt gott ut och kul med peruansk mat! Lite långt för oss att åka dit bara … ;)

    1. Långt, men värt det ;). När kommer ni till
      Skåne och hälsar på? Bör finnas något Peruanskt i Stockholm…

  2. åh, vilken spännande restaurang! :) Har aldrig testat peruansk mat, men är lite nyfiken på den.

    1. Kan verkligen rekommendera. Så fräscht.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *