Jag berättade häromdagen om girlsen som jag spenderade helgen i Örebro med. Sanna [som ordnat allt till oss], Cathinka, Helena, Katarina, Sofia och Linda. Vi träffades för att ha workshop om det här med att blogga och ha det som företag. Vi alla skriver nog under på att det tar mycket mer tid att vara resebloggare än vi kanske trodde det skulle ta när vi började. 

 

Det är också otroligt mycket man måste kunna. Man är lite som en helt företag av folk, men själv. Man är författare, fotograf, man måste kunna en hel del om att göra hemsida och förstå det där med plugin, driver man det som företag måste man ha en hum och bokföring och till sist kommer allt det där med alla Sociala Mediakanaler. Och de flesta av oss gör allt det vid sidan om våra vardagsjobb. Så att kunna träffas så här och dela kunskap med varandra är oerhört värdefullt. Tillsammans blir vi faktiskt starkare. Jag tog extra mycket in workshopen som Sofia och Katarina höll och har vågat mig på att redigera mina bilder om Örebro lite annorlunda. Kanske syns det lite mer i inlägget om Clarion Hotel Borgen.

 

Örebro Slott

Jag är mitt i min del av workshopen om bokföring på Örebro Slott [Sanna har ordnat så bra att vi får ha vår workshop där], när vi hör någon komma in i entrén. Det svärs högt, grejer rasar och vi alla sitter lätt chockade med ett fniss i halsen. In kommer “Gustav Vasa” med skidor, yviga rörelser och stora ord. Han tar oss med på en resa genom slottet och dess historia genom skådespel som får att skratta varje gång han dyker upp.

 

Wadköping

Vi tar en promenad längs med Svartån och förbi gräddhyllan i Örebro. Vi ska äta lunch på restaurang Gamla Örebro. I det gamla fina huset äter de flesta av oss lax eller en Italiensk sallad med parmaskinka. Nere på gården pågår en liten matmarknad och lite överallt pågår små matdemonstrationer.

 

“Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö.
Här finns museer, utställningar, café och restaurang, träsvarvare, handelsbod, bageri och
många andra spännande butiker och hantverkstäder.”

 

 

Open Art

2008 startade Örebro sin Open Art utställning för första gången. En utställning med cirka hundra verk runt hela Örebro. Kulturchefen Nina Glimvall guidar oss till några av verken och berättar om utställningens historia och invånarnas tankar och känslor inför den. Inte alla gillar den. Idag är utställningen en biennale, vilket innebär att man bara kör den vartannat år. I år är temat Japan och Colombia och konstnärer från de länderna har också varit med och skapat några av konstverken.

 

Bland några av de totalt 86 verk som finns i år hittar man bland annat det sjungande trädet “The Thirsty Ones” av Leonel Vásquez. Ett träd som när man sätter örat till låter som en Lappländsk joik. Här finns Marisa Merlins “Stalagmites” gjort av flera tusen återvunna läskburkar. Och så kommer vi till verket som jag blev fullständigt fashinerad av, men som upprört oerhört många Örebrobor, Tadashi Kawamatas “Share Chair Arena”. Ett verk gjort av 4 000 av invånarnas egna stolar runt hela torget . Utställningen pågår fram till 10 september. Så skynda dit.

 

Bilder av mig Cathinka Ingman

 

 

Translation:
Örebro is the sixth largest city in Sweden. It is a charming city with it´s castle, river and the Open Art exibition. 

 

Tack till Örebrokompaniet och Sanna Rosell som gjorde vår workshop möjlig.
Foto: Daniela Nasteska Olsson

Foto av mig: Cathinka Ingman

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Jag tycker ditt bildspråk är fantastiskt – har alltid tyckt – men nu känns det som att fotona “talar” lite mer på något sätt. Kan Katarinas och Sofias ws ha ett finger med i spelet månntro? ;-)

  Det är också så himla roligt att se min stad genom dina ögon. Örebro har verkligen sina smultronställen och jag är så glad att jag fick visa upp och dela dem med just er! <3

  1. Tack Sanna. Absolut. Skriver lite om det i första stycket. Att det fick mig att våga testa :).
   Tycker det blev en riktigt fin och givande helg med fina bloggkolleger.

 2. Jag tycker att Örebro framstår som en mycket skönare stad än vad jag trott tidigare, efter de här bilderna. :) Som sagt, det måste till fler workations!

  1. Haha. Rosa skimmer :). Har aldrig varit i Örebro tidigare, så jag var positivt överraskad. Fler workations måste helt klart till…

 3. Fantastisk med slike treff og workshops – det høres nyttig og lærerikt ut! Og borgen der dere var ser jo superfin ut.

  1. Verkligen. Är ju en sån ny bransch att man behöver träffas lite och reda ut allt. Borgen var supermysig :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *