Detta är tredje gången på ett år som jag bor på ett Clarion Hotell. Jag önskar att någon hade gett mig möjligheten att bo där en hel månad. Det hade varit en fin semester det. Clarion tillhör Nordic Choice Hotels som har fyra olika typer av hotell under sitt paraply; Comfort, Quality, Clarion och andra fristående hotell.

 

I Örebro har det nya hotellet en unik historia och ligger också i en historisk byggnad från 1891. Den uppfördes ursprungligen i en romantiserande medeltida stil för Öresbros Sparbank. Författaren Hjalmar Bergman, vars far var kamrer i banken under slutet av 1800-talet, bodde som barn i byggnaden. Man har renoverat byggnaden med stor hänsyn till dess historia och många små detaljer från banktiden finns bevarade och andra har skapats för att förstärka bland annat kopplingen till Bergman. Med sin röda tegelfasad, sina torn och gotiska fönster är Clarion Collection Hotel Borgen Örebros alldeles egna riddarborg. Jag är utanför hotellet när en barnfamilj går förbi, och den lilla pojken säger ” Pappa, kan vi gå in i Borgen”. Så ja, en borg.

 

Pernilla från Hotel Borgen visar oss runt och berättar om den unika designen, om möblerna och om små detaljer. Som rumsnumren som påminner om gamla skrivmaskinstangenter, om stolarna som är designade efter vintage möbler och om kuddarna som har citat efter stadens författare Söderberg. Och det bästa av allt… I övernattningen ingår alltid både frukost, eftermiddagste och kvällsmat. Man bara checkar in och har allt man behöver där. Detta koncept gäller för alla Clarion hotellen. Ser redan fram emot min nästa övernattning på ett Clarion Hotell.

 

 

Bilderna av mig Katarina Wohlfart

 

Translation:
Spent the weekend in Örebro and stayed at Clarion Hotel Borgen. A beautiful old building renovated into a modern and comfortable hotel with an amazing view. 

 

Tack till Örebrokompaniet  & Clarion Hotel Borgen som gjorde vår workshop möjlig.
Foto: Daniela Nasteska Olsson

Foto av mig: Katarina Wohlfart

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. Tack för en härlig helg! <3

    1. Det samma. Var verkligen bra. Ser du att jag använt det jag lärde mig under er workshop ì dagens bilder :)…

  2. Verkligen superhärliga bilder! Gillar de med människorna i extra mycket, så mycket liv. Tack för en härlig helg och njut av Flandern.

    1. Tack Cathinka ♡. Det samma och det gör jag :). Bästa vädret

  3. Efter det här inlägget kan det ju inte finns någon som inte vill bo där. Tack för fin helg ihop!

    1. Haha. Vad bra. Jag bor gärna där igen. Och stort tack själv. Riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *