Formel 1 och Handboll. Jag skulle vilja påstå att det är de intressena där jag och mannen är som mest olika. Jag är totalt ointresserad och han, tja, smått beroende. Men jag är också den där supportande Stepford-frun, [och han är väl den där perfekta Instagram-maken].

 

Detta innebär att jag supportar honom när det gäller dessa intressen så mycket jag kan. Så länge jag slipper vara med på dem är jag väldigt supportande. När det gäller planeringen av våra resor, är det inte helt ovanligt att kommentaren “där finns en Formel 1-bana” fälls när vissa resmål nämns. Som Singapore och Abi Dhabi. När Abu Dhabi bestäms som sommarens resmål är det då helt naturligt att det första orden jag får höra är Formel 1 och Yas Marina Circuit. Vi läser sedan till oss att om man vill, kan man på Ferrari World, på Yas Island, åka en simulator som simulerar den riktiga upplevelsen, vilket mannen förvånande för mig, hoppar över.

 

Abu Dhabis Grand Prix är en deltävling i Formel 1-VM som arrangeras i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Abu Dhabis första Grand Prix kördes den 1 november 2009. Det var den avslutande deltävlingen under säsongen 2009, vilket medför att Brasiliens Grand Prix som tidigare varit den avslutande tävlingen fick lämna plats för loppet i Abu Dhabi. Banan Yas Marina Circuit, som delvis är ritad av banarkitekten Hermann Tilke är ca 5,5 km lång, har 21 kurvor och körs i 55 varv. Man har även konstruerat en kurva som liknar Eau Rouge på belgiska Spa-Francorchamps, även om lutningen är mycket mindre.

 

Det som vi inte visste förrän vi kom till Abu Dhabi, är att banan mellan loppen används till andra saker också. För att inspirera folk att träna finns någon som heter Train Yas. Detta innebär att banan varje vecka är öppen för cykling, löpning och promenader på söndagar, tisdagar och onsdagar. Det är gratis att låna cykel och använda banan, men många tar med egna cyklar. Det finns till och med hjälmar och cyklar till barnen. Vill man hellre promenera går det också bra. Det är en riktigt mysig stämning på banan och motionärer i alla åldrar finns här. Och när mörkret börjar falla tänds belysningen över banan och lätt musik spelas ur högtalarna.

 

Mannen bestämmer sig för att cykla ett varv. Ett varv som blir tre för att han tycker det är så kul och stämningen är så skön. Och det är den. Alla är så avslappnade, trots att man emellanåt blir rundad av en snabbare cyklist på innerbanan. Och jag kan säga, att jag tar med mig en ganska lycklig och nöjd man tillbaka till hotellet. Hade det inte varit för tidsbristen hade han nog varit där alla tre dagarna den veckan.

 

Se Görans egen film från cykelturen längst ner i inlägget eller på Youtube

 

 

Translation:
Spend your Tuesday evenings working out on our Formula 1® track, Yas Marina Curcuit, in Abu Dhabi. Whether you’re a serious runner, a keen cyclist, or simply wanting to take a sunset stroll with the family, TrainYAS™ by Daman’s ActiveLife welcomes participants of all fitness levels and speeds to get on the track.

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Vilken rolig grej! Sätts på kom ihåg listan framtida Abu Dabhi besök.

    1. Cool grej tom för mig som bara satt vid sidan av. Störtskön stämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *