Att stiga in på Shangri-La i Abu Dhabi är som att stiga in på ett lyxhotell i filmens värld. Vi hinner knappt stiga ur taxin förrän väskorna är borta och vi står i receptionen med en kopp te och en liten kall handduk. Samtidigt som vi försöker ta in den fantastiska foajen, så är vi lite ovana. Att bo så här fint har vi inte unnat oss många gånger och vi känner oss lite malplacerade. En kort sekund.

 

Bara en dag senare känner vi oss hemma och bekväma. Vårt stora rum är som halva vår lägenhet och vi trivs så bra att vi inte ens har dåligt samvete för att vi spenderar en del tid på rummet och på vår fina balkong. Utsikten över Sheik Zayed Moskén förändras flera gånger varje dag och jag ser fram emot böneutropen. Maten är helt fantastisk och det är en av få gånger vi inte dissar buffématen. Jag som älskar stark  indisk mat får mitt lystmäte varje kväll. Och inte en enda gång känner jag behovet av pasta som jag normalt inte kan leva utan när vi reser.

 

ATT VÄLJA RÄTT HOTELL

 

Oftast när man letar boende till sina resor, letar man boende som så klart passar både ens budget och personliga krav. För oss på senare år, och sedan jag fick ME, har närheten till stranden blivit ett sådant krav. Många gånger väljer man direkt bort de dyrare hotellen, för att de är lite för dyra. Men det behöver inte alltid vara så. Om man börjar jämföra vad saker och ting faktiskt kostar och vad man får för det där höga priset, kan man bli förvånad. Förvånad över att det faktiskt i slutändan kan bli billigare att välja ett dyrare alternativ.  Ibland kan det till och med bli dyrare att välja bort paketpriset. Som i Abu Dhabi.

 

Första gången vi bodde för “överpris” var när vi var på Borneo. Vi letade efter ett hotell vid stranden och hittade helt enkelt inga. Så lite småsur bet jag i det sura äpplet och bokade ett hotell som kostade 2 300 per natt för att vi skulle få den där viloveckan och strandlivet som vi så behövde. Senare insåg jag hur mycket vi hade fått för pengarna och vad vi skulle betalat separat för allt, och kom lite fram till att det inte blev så mycket dyrare och att vi dessutom inte kunde bott mycket bättre. Ytterligare en sak att tänka på när man bokar hotell är, vad kostar det att äta utanför hotellet? I Asien är svaret enkelt, allt utanför hotellet är billigare. I Abu Dhabi kan det bli mycket dyrare. Många av restaurangerna har samma priser som hemma och ofta lite dyrare.

 

BOKNINGSSAJTEN BOOKING 

 

Vi bokar nästan alltid hotell via Booking, ibland direkt via hotellet och ibland på Agoda. Idag vill jag visa er alternativen som vi hade när vi bokade våra hotell inför resan till Abu Dhabi på Booking. Jag visar de olika alternativen vi hade att välja på och hur olika totalpriserna hade blivit för samma hotell. Tänk på att det nästan alltid tillkommer 20% skatt på priset som anges på Booking när det gäller Abu Dhabi. Jag ger er prisskillnaderna på samma hotell beroende på vilket alternativ man bokar. De två hotellen nedan är hotellen vi bodde på när vi var i Abu Dhabi. På vårt andra hotell sparade vi 575 kronor per person och natt, tack vare att vi läste det finstilta på Booking.

 

LE MERIDIEN I ABU DHABI ****

Första tre nätterna bodde vi på Le Meriden. Ett hotell som ligger bredvid The Abu Dhabi Mall och har en hyfsat trevlig sandstrand. Enligt Booking är det fyrstjärnigt, men vi skulle vilja ge det tre plus. Här bokade vi bara hotellboendet. Så hur kunde då notan se ut? Genom att välja alternativ 1 sparade vi cirka 200 kronor per person och natt. Denna gången var inte paketpriset det billigaste, konstigt nog.

 

BOKNINGSALTERNATIV 1 [vårt val]

1 natts boende utan frukost, kostar 420 kronor per natt och person. Ej avbokningsbart och därför lite billigare, men skatten på 20 % ingår.
1 frukost tillkom på 336 kronor per person
1 Middag på hotellet tillkom på 600 kronor per person
SUMMA PER PERSON OCH DAG inklusive skatter 1336 KRONOR

 

BOKNINGSALTERNATIV 2

1 paketpris med en natt inklusive frukost, middag och möjligheten att avboka rummet kostar det dig 1 279 kronor + 20% skatt.
SUMMA PER PERSON OCH DAG inklusive skatter 1534 KRONOR

 

 

SHANGRI-LA HOTEL, QARYAT AL BERI I ABU DHABI *****

Resten av vår semester bor vi på Shangri-La, andra gången i vår livstid, och definitivt inte sista. Här sparade vi nästan 600 kronor per person och natt genom att välja paketpriset.

 

BOKNINGSALTERNATIV 1

1 natt utan frukost, för 757 kronor per person inklusive 20% skatt.
1 frukost tillkom på 215 kronor per person.
1 kvällsmat på hotellet tillkom på 538 kronor per person
SUMMA PER PERSON OCH DAG 1510 KRONOR

 

BOKNINGSALTERNATIV 2 [vårt val]

1 natt inklusive frukost, middag och skatt, 933 kronor per person.
Vi hittar ett specialerbjudande där skatten ingår.

 

Då ingår också detta på båda hotellen, M för Meridien och S för Shangri-La: 
S     Hur mycket vatten du vill på rummet.
S M Gym och pool.
S M Strandstolar och handdukar.
S   Hur mycket vatten du vill på stranden. S   Ibland kommer de förbi med en kall handduk, frukt eller en glass.
S   Att fritt åka hotellets lilla kanalbåt.
S M Fritt Wifi. Och ett bra sådant PÅ Shangri-La
S M Kaffe och te på rummet.

 

Alla bilderna i detta inlägget är från Shangri-La.

 

 

Translation:
Make sure you compare the prices on the different options when you use booking for your hotel. Sometimes you can save a lot of money by choosing an option that costs a little more. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. Kul att läsa er recension. Sist jag var i AUH bodde jag på Radisson. Jättebra hotell, ska dit igen om några veckor och då blir det Le Meridien. Räknar inte med någon lyx som andra LM hotell dock då jag läst flera recensioner att det är väldigt basic.

    1. Tack :). Le Meridien är ok, men inte mer och ja det finns bättre i kedjan. “Restaurangbyn” är dock rätt trevlig. Ha en riktigt trevlig resa.

  2. Åh SHANGRI-LA ser supernice ut. Vi åker i mars (har inte bestämt om vi ska bo i bara Dubai eller i Abu Dhabi också). Dock blir det för dyrt när vi är 4 och inga familjerum finns. Snyft.

    1. Kanske en natt i Abu Dhabi på Shangri-La. Värt det :). Tror det ska finnas en lägenhetsdel…

  3. For et herlig hotell og gode tips om booking. Tilbudene kan nok variere så det er viktig å sjekke litt rundt før man bestiller. Erfaringsmessig kan det i noen tilfeller kan det lønne seg å sjekke direkte med hotellet også.

    1. Det är ju så. Jag tror att många ofta väljer första alternativet för att det ser billigast ut. Att kolla med hotellet är riktigt bra, framför allt om man ska vara borta längre. Många hotell erbjuder både rabatt bra paket för för gäster som stannar lite längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *