Kristianstad, radio P4

 

Tänk dagarna när ljudböcker var något man lånade på biblioteket. Något som kanske just då och där oftast lånades av de som inte kunde läsa själva. Tänk ändå vad mycket som hänt sedan 70-talet. Idag är ljudböcker, oväntat nog, större än någonsin. Både i form av inlästa böcker, men också i form av poddar.

 

Den svenska podcastmarknaden växer ständigt enligt Orvesto Konsument. Och under förra sommaren ökade alla poddarna som hade en räckvidd på över 40 000 lyssnare. kikar man närmare på topplistan från poddtoppen, kan man ana små tecken på en trend. Poddar med mörk historia, mord och deckargåtor verkar vara populärast. Tätt följda av kändisbloggarna. Och dem finns det många av. Och när jag tittar på listorna känns det som att ingen Svensk kändis lämnat poddvärlden orörd. Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren. Skärningen och Mannheimer. Bianca och Alice. Alex Schulmans och Sigge Eklund. Alexandra Nilsson och Linda-Marie Nilsson. Hasse Aro. Ja, ni förstår. Jag behöver inte fortsätta.

 

Jag lyssnar inte på poddar. Jag ska förklara varför. För det är helt ofrivilligt. Det är inte så att jag inte vill. Jag har försökt så många gånger, men det är precis som att något händer när jag sätter på en podcast, och jag hör helt enkelt inte vad man pratar om. Av någon anledning gäller det inte P3 Dokumentär Eller P3 Id. De går väldigt bra att lyssna på. Men bara i bilen. Samma sak gäller liveradio. All radio går superbra att lyssna på. I bilen. Jag bara älskar att lyssna på Fara i P3 på eftermiddagarna. Men jag är övertygad, att om det hade varit en podd, hade jag troligen inte lyssnat alls.

 

Kristianstad, radio P4

 

TOPP 15 PODDAR PÅ PODDTOPPEN 2022

Här är de 15 poddarna på poddtoppen som är populärast just nu enligt Podtail. Oerhört intressant att jämföra med tipsen från Resebloggarna. Det är två helt olika listor, och bara tre poddar dyker upp på båda listorna. Och jämför man med 2019, så finns det flera som fortfarande håller sin plats på listan. Inte dåligt.

 

1.  Försvunnen
2. P3 Dokumentär
3. Alex & Sigges podcast
4. Ursäkta
5. Motiv
6. Fallen jag aldrig glömmer
7. Tutto Balutto
8. Wahlgren & Wistam
9. P1 Dokumentär
10. Oförklarligt
11. Skäringer & Nessvold
12. P3 Krim
13. Historiepodden
14. Peg & Penny
15. Framgångspodden

 

PODDTOPPEN 2019

1. P3 Dokumentär
2. Mellan Himmel och Jord
3. Framgångspodden
4. Alice och Bianca – Har du sagt A får du säga B
5. Rättegångspodden
6. Spöktimmen
7. Säljpodden
8. En mörk historia
9. Sommar & Vinter i P1
10. P3 Historia
11. Historiepodden
12. Mordpodden
13. Rebecca Stella och Vanessa – Nu börjar livet
14. P3 Dystopia
15. Skäringer & Mannheimer

 

Kristianstad, radio P4

 

ATT RESA PODDEN & DRYDENS PODD

Jag kan inte prata poddar utan att nämna två kollegor som har sådan. Att Resa Podden med bloggkollegorna Annika från Resfredag och Lisa från Lets Go Explore. Även om de poddar mer sällan just nu, ligger där 100 avsnitt och väntar på er. Och så har vi den lite nyare podden med Daniel Rydén som driver resebloggen Dryden. Upplevesepodden hittar du här.

 

NÄR RESEBLOGGARNA VÅR VÄLJA PODDAR  [2019]

Jag ska ge det där med att lyssna ett nytt försök. För det måste vara något jag missat. Något som som alla andra förstått kring det här med poddar. Så i jakten på några värda att lyssna på, bad jag våra Svenska Resebloggare tipsa om deras favoritpoddar. Nu har jag ingen ursäkt för att inte prova igen. Vad lyssnar du helst på när du kör bil eller åker tåg? Poddar, radio eller bara musik? Eller sjunger själv :)? Och om du lyssnar på poddar, tipsa gärna om din favorit nedan. Här kommer listan med Resebloggarnas favoritpoddar 2019.

 

1. Att Resa Podden
2. Tur & Retur
3. Framgångspodden
4. Filip & Fredrik
5. Europapodden
6. Sunshinepodden
7. Dumma Människor
8. Offside
9. Bortom Ekorrhjulet
10. Fem i Topp
11. Husky
12. Lev
13. Nyfiken på Mindre
14. Ofiltrerat
15. Va fan håller jag på med
16. 
We are influencers
17.
Svenska mordhistorier
18. S
pår
19. Rättegångspodden
20. P
3 dokumentär
21. Styrkepodden

 

Sveriges populäraste Poddar

 

Translation
I asked the Swedish Travel Bloggers about their favourite Swedish podcasts, and here is the list. Also the list of the most popular podcasts in Sweden in General. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Haha, glad att du kämpar i alla fall. :) Tack för länk till oss på Att resa-podden, och roligt att läsa vad andra gärna lyssnar på. Min favorit just nu är Historiepodden!

    1. Man får ju inte ge upp :). Helt plötsligt lossnar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *