Österrike, Salzburg, Mozartkonsert

 

Det är musikfestivalvecka i Salzburg. En festival för klassisk musik som är en av de äldsta och mest berömda i världen. Och det vore väl inte rätt att besöka Salzburg utan att ha lyssnat på minst en av Wolfgang Amadeus Mozart’s operor.

 

På St. Peters Stiftskulinsrium kan man uppleva en trerätters middag och Mozartkonsert. Så en sådan bokas in vår sista kväll i Salzburg. St Peters kloster ligger i Salzburgs gamla stad. Huset är ett virvarr av gångar, restauranger och barer. Den vackra barocksalen, där vi ska inta vår middag, har högt i tak och miljön är så klart magnifik. Enorma fönster och en takmålning. Väggarna är täckta av valv och romerska bågar. St. Peters ska, enligt källorna, vara Centraleuropas äldsta restaurang. Och självklart uppträder artisterna i tidsenliga dräkter och musik från tre av Mozarts största operor

 

LÄS MER: Fler artiklar om Österrike och Salzburg kan du läsa här.

 

MOZARTKONSERT, FIGAROS BRÖLLOP & TROLLFLÖJTEN

En stråkorkester på fem personer och två operasångare framför en aria före varje rätt. Kvällens operasångare kommer från Amadeus Consorts Salzburg. Trots att man inte förstår vad de sjunger, är det en mäktig upplevelse. Mannen har köpt program och läser på inför varje ny aria. Vi får uppleva och lyssna på några av Mozarts mest älskade arior och duetter. Allt från “Don Giovanni”, “Figaros bröllop”, “Trollflöjten” och “En liten nattmusik”. Allt framför med humor och interaktion med middagsgästerna. Vilket så klart bidrar till ännu bättre stämning och mycket skratt.

 

 

3-RÄTTERS MENY Á LA MOZART

Självklart går menyn i Mozarts spår. Rätterna är inspirerade av recept från 1700-talet och några av hans favoriter. En trerätters middag med levande ljus inspirerad av de historiska recept som Mozart älskade. Maten var okej. Men man bör inte förvänta sig någon överambitiös kulinarisk upplevelse. Det är ändå helheten och konserten man betalar för. Förväntar man sig fine dining, kanske man ska boka en middag någon annanstans också. Vi tyckte det var en riktigt fin upplevelse som vi inte hade velat missa.

 

VÅR MENY
– Klar citronhönssoppa med ostmassa och rosmarinknödel.
– Supreme av stekt kapun på en glasyr av rödvin och örter med krämig vit polenta och grönsaker från Padre Priors trädgård.
– Original Salzburger Nockerl, söt soufflé.

 

 

KLÄDKOD

Vi har bott på centrala hotell Stein under vår weekend i Salzburg. Och varje dag har vi passerats av välklädda män och kvinnor. Vackra klänningar och dräkter. Typiska, och otroligt vackra Tyrolerkläder, drindl och lederhosen, på både män och kvinnor. Man klär helt enkelt upp sig i Salzburg. Jag var nervös. Hade bara enkel kavaj och byxa med mig.

 

Jag gick till och med in i en affär och provade lite klänningar. Men det kändes inte helt rätt. Jag var trött och kände inte alls för att handla kläder. Jag bestämde mig för att det fick bära eller brista. Jag var nervös i onödan. Fanns några som var uppklädda, men mångt färre var det inte. Så ta på dig det du känner dig bekväm i. Men kanske inte shorts och flipflops.

 

 

PRIS & ST PETERS COCTAILBAR & LOUNGE

Trerätters Mozartkonsert, utan dryck kostar mellan 78 och 108 euro per person. Dyrast är så klart platserna längst fram. Våra biljetter i mitten, premium, gick på 89 euro per person, cirka 1 060 kronor. Du kan boka dina biljetter på St Peters Stiftskulinarium. Missa inte att ta en drink på den instagramvänliga outdoor loungen.

 

Österrike, Salzburg, Mozartkonsert

Österrike, Salzburg, Mozartkonsert

Österrike, Salzburg, Mozartkonsert

Österrike, Salzburg, Mozartkonsert

 

Translation

When in Salzburg Austria, a Mozartkoncert with dinner is a must. At St Peters, the oldest restaurant in Central Europe, you will have an amazing experience.


Denna resa var delvis en PR-resa arrangerad av Visit Austria och Visit Salzburg.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *