När vi kommer till vårt hotell  på Nyårsafton är det mörkt. Vi får inget direkt intryck av det som ska vara vårt hem mesta delen av de kommande tre veckorna. Men rummet är stort och balkongen är stor. Så mycket kan vi se. Vårt hotell Puri Santrian är ett av många hotell strax öster om Denpasar i Sanur på Södra Bali.

 

Vi vaknar upp till en värld med fåglar, ekorrar och duvornas kutter. Vi har vår egen lilla innergård med en pool i tre nivåer och en liten minidjungel. Vi som normalt inte byter ut stranden mot någon pool i världen, har helt plötsligt hittat vårt egna lilla paradis. Här på vår lilla innergård är det barnfritt för Klubbmedlemmar. Och vi är tacksamma för uppgraderingen. Inte så att vi ogillar barn, men är man riktigt trött, vilket vi båda är just nu, vill man bara kunna vila i lugn och ro. Och tro det eller ej. Sju dagar senare har vi fortfarande inte lämnat vårt poolområde.

 

Hotellområdet är en labyrint av gröna gångar som leder till små, små minitempel, olika hotellrum, dammar fulla av koifiskar i olika färger och storlekar. Överallt står statyer av hinduiska gudar som jag inte känner igen. Flera av dem påklädda. Vi har inte hunnit ta reda på varför än. Bakom ett nytt hörn hittar vi en fontän med en vattensprutande orm, eller kanske ödla, till staty. Bakom nästa hörn, fantastiska dörrar, annorlunda pooler och nya gångar.

 

Jag är ingen morgonmänniska, men här vaknar jag tidigt och delar min morgon på balkongen med skuttande ekorrar mellan palmerna och på balkongräcket. Jag är inte heller någon fågelkännare, men har ändå redan sett åtminstone fem olika fågelarter. Det här blir nog bra. Riktigt bra.

 

 

Translation:
Our first hotel i Bali is Puri Santrian. It is an amazing hotell in the south of the island, in Sanur. Around every corner you find new and amazing details. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

9 Comments

 1. Det både ser og høres virkelig bra ut. Det må være det perfekt stedet for hvile og avslapping, det ser helt himmelsk ut! Nyt ukene :-)

  1. Tack Marianne. Ibland måste man ha tur när man bokar hotell :)

 2. Wow, vilken bildbomb du bjuder på.

  1. Svårt att låta bli :)

 3. Ni verkar ha hittat ett litet paradis där i Bali. Har aldrig haft Bali som önskeresemål men får nog börja tänka om lite här.

  1. Precis som mig. Men ju längre jag är här desto mer förstår jag varför många åker hit.

 4. Ser fullkomligt ljuvligt ut…

  1. Verkligen avslappnande och precis vad vi behövde :)

 5. Så kul att läsa att du gillar Bali (och hotellet). :)
  Vad gäller de svart och vita rutiga “sarongerna” så symboliserar de bra (vitt) och dåligt (svart), det som finns inom varje individ. Och enligt deras tro bör allt som är omtyckt och älskat vårdas och tas omhand. Sarongerna (finns ju i många färger) är just en symbol för vård, ett sätt att visa gudarna att statyerna tas omhand.

  PS. Åker ni till elefantgrottan, Goa Gajah, utanför Ubud så kommer du känna igen den stora statyn från hotellets poolen. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *