Budapest, Hotel Boscolo (18)

 

Flyget är försenat. Vi är över en timme sena när vi tar in på vårt hotell i Budapest. Och programmet, ja det börjar en halvtimme efter att vi checkat in. Bara en minut efter att vi kommit in på rummet ringer det i hotelltelefonen. Bussen väntar på er… Ja, så kan början på en pressresa se ut. Och ändå så kan det också se ut så här. Man öppnar dörren till sitt hotellrum och brister ut i ett gemensamt skratt av glädje. För det är svårt att få någon annan reaktion på de lyxiga rummen på Hotel Boscolo.

 

Vi kommer in i en lång entré som små småningom leder till ett enorm vackert rum med en fantastisk ljuskrona. Ett fruktfat har förberetts till oss och vars en liten personlig present. Vita rosor till mig [älskar vita blommor i alla former] och fyra sorters palinka [ungerska varianten av snaps] till mannen. Och när vi ska titta på badrummet kommer det ett litet glädjetjut till. Badrummet är galet stort och så vackert. Jag hinner med några snabba bilder och sedan blir det bråttom. Bilen väntar. Vi får inspektera rummet, hotellet och utsikten lite senare och dagen efter. Entrén och receptionen på lyxhotellet Boscolo är nog den vackraste jag någonsin sett. Över det som en gång var en innergård har man satt glastak. Detaljerna är magiska.

 

Hotellet renoverades 2006 och inredningen är Italiensk dekadens. Och i frukostsalen kan man inte sluta stirra sig blind på alla gulddetaljer och den fantastiska arkitekturen. Och det är också här man hittar ett av Budapest mest fantastiska kaféer, New York Kafé. Även om du inte kan bo på hotellet, rekommenderar jag att du tar en lunch i det vackra kaféet. Hotellet ligger på Pestsidan nära operan och paradgatan Andrássy. Här finns också ett supermodernt spa med inomhuspool, jacuzzi, bastu, turkiskt bad och gym.

 

Om du någonsin ska bo på ett lyxhotell tycker jag att du ska passa på här. Inte bara för att hotellet är lite magiskt, men också för att priserna är lägre i Ungern. Ett fyrastjärnigt hotell i Stockholm kostar cirka 2 000 kronor med frukost. Pris Hotel Boscolo? Varierar så klart beroende på säsong, men skulle du checka in just nu, 2 200 kronor inklusive frukost. Nästa gång vi är i Budapest kommer vi absolut boka en natt här. Men då, kommer vi inte lämna hotellet på hela dagen. Men imorgon är det dags att upptäcka Debrecen. Ungerns andra största stad.

 

Budapest, Hotel Boscolo (16)

Budapest, Hotel Boscolo (14)

Budapest, Hotel Boscolo (17)

Budapest, Hotel Boscolo (19)

Budapest, Hotel Boscolo (12)

Budapest, Hotel Boscolo (1)

Budapest, Hotel Boscolo (2)

Budapest, Hotel Boscolo (5)

Budapest, Hotel Boscolo (7)

Budapest, Hotel Boscolo (8)

Budapest, Hotel Boscolo (15)

Budapest, Hotel Boscolo (20)

Budapest, Hotel Boscolo (21)

Budapest, Hotel Boscolo (23)

Budapest, Hotel Boscolo (24)

Budapest, Hotel Boscolo (25)

Budapest, Hotel Boscolo (9)

Budapest, Hotel Boscolo (10)

Budapest, Hotel Boscolo (27)

Budapest, Hotel Boscolo (28)

Budapest, Hotel Boscolo (32)

 

Translation:
Hotel Boscolo in Budapest is probably the most beautiful hotel I have ever stayed in. It is gorgeus and worth every penny. 

 


Resan var en pressresa arrangerad av Hungarian Tourism 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

9 Comments

 1. Jisses vilken lyx :)

  1. Och ändå till överkomligt pris :)

 2. Å det hotellet alltså! Jag har varit där, men inte bott där. Var där och tog en fika, fotade och blev helt förförd av arkitektur och atmosfär både gällande hotelldelen och New York Café. Vilken lyx! Allt detta bladguld överallt. Kändes nästan som om man kommit till en annan tidsålder. Bestämde även vi att nästa gång vi är i Budapest ska vi bo där en natt. Budapest är en spännande stad som vi besökt flera gånger och fler kommer det att bli. Tack för fint inlägg!

  1. Stort tack själv. Jag tror faktiskt inte att vi någonsin varit så imponerade
   av ett hotell. Och jag vill absolut bo där igen :)

 3. Åh, så underbart! Härligt att få en närmare titt på detta hotell genom din berättelse och dina fantastiska bilder. Extra plus för att ni fick varsin present!

  Jag gick faktiskt en extremt snabb promenad bort till Boscolo sista kvällen då vi hade en (!) timmes egentid. Jag ville så klart se New York Café. Tyvärr blev det bara tid för en snabbtitt men jag hann ändå knäppa några bilder. Nästa gång jag kommer till Budapest blir det garanterat ett ordentligare besök där. Det vore också fantastiskt att bo på just detta hotell, även om mitt hotell Buddha Bar inte heller gick av för hackor.

  1. Det är verkligen värt en övernattning Anna. Mannen har bott på Budda också och gillar det jättemycket
   med. Det var lite alternativet för vår extranatt, men så valde vi ett annat till sist.

 4. Wow, så himla lyxigt det ser ut!!

  1. Riktigt lyxigt och värt varenda krona :)

 5. […] Hotel Boscolo, femstjärnigt boende i Budapest /Discovering the planet […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *