Vi har lämnat Ubud för att köra norrut till Lake Bratan. Här ska Pura Ulun Danu Bratan, Pura Bratan, ett av Balis största vattentempel finnas. Mitt i en sjö, 1 200 meter över havet.

 

Jag har sett bilden av templet som ligger en bit ut i sjön på Instagram och vi dras så klart ditåt. Templet som byggdes 1663 och som används för att hedra och ära vattengudinnan Dewi Danu. Men vi tar det lugnt. Det är ju trots allt är lite oplanerad roadtrip öppen för förändring och spontana infall. Vi njuter av att köra genom små pittoreska byar överfyllda av tempel och och fantastisk natur i bergen. Vi stannar strax norr om Ubud för att besöka de berömda Tegalalang Rice Terraces. Vi och många med oss. En stund senare och ett par hundra bilder i kameran, kör vi vidare och stannar helt oplanerat vid risterrasserna vid Sebali. Alltså, dessa risfält, som man bara sett på bild. De är lika vackra i verkligheten. Vår resa fortsätter sakta ännu längre norrut och sjöarna på norra Bali.

 

När vi kommer till bergen vid Bedugul och Lake Bratan har vädret hunnit svänga. En halvt tropisk storm sänker sig över bergen och allt är vitt. Regnet slår mot bilrutan så att vindrutetorkarna inte hinner med. Av sjöarna ser vi inget. Allt är vitt av dimman som ligger lågt över området. Det går inte ens att läsa skyltarna. Det är dessutom eftermiddag och mitt blodsocker börjar sjunka. Vi har inte ätit sedan vi lämnade Ubud på morgonen. Vi letar efter en restaurang som är öppen med ljus och lykta och ger till sist upp. När vi ser skylten med Golfresort and Spa, ser vi enda möjligheten att få mat ikväll. När vi kommer in på restaurangen strax efter fem är vi de enda där. Vi sitter i den enorma restaurangen tittar ut över golfbanan och himlen som börjar öppna sig. Mat och en solnedgång.

 

Det är dags att ta sig till hotellet för natten. Munduk Moding Plantation Resort & Spa. Ytterligare ett resultat av Instagrams vidunderliga värld. På vägen dit upptäcker vi att det är lika långt tillbaka längs med sjöarna som vi varit tidigare i jakten på Templet Pura Bratan. Det lilla Templet som vi aldrig kom att få se. Vi parkerar bilen och går den långa vägen ner för en allé till hotellets reception. Hade det varit dagtid hade vi så klart blivit hämtade med golfbil. Efter en liten rundtur får vi så vårt rum. Alltså. Vilket rum. Och badrummet är som inget vi sett tidigare. Att resorten förra året fick pris för bästa Eco-Luxury resort i Indonesien av World Luxury Hotels Association hade vi ingen aning om. Men vi förstår varför.

 

“Munduk Moding Plantation – Nature Resort and Spa, Bali is a luxury nature resort, spa and boutique hotel in North Bali on a working coffee plantation located close by Bali’s central lakes and Munduk hill station. Our hillsides are covered with jungle, coffee trees, rice fields, and pretty much anything that grows on the island. With just a handful of villas and suites on some 5 hectares of land you can enjoy all this in privacy and genuinely relax far away from the crowds. Discover North Bali’s culture through the complementary daily activities which MMP provides. Sample our specialty coffees and learn how we grow, process and roast them.”

 

Vi vaknar upp högt uppe på berget med en av de mest magiska utsikten över regnskogen. Dofterna. Ljuden. Frukosten intas med en sanslös utsikt över evighetspoolen med utsikt rakt in i himlen. Munduk är också en kaffeplantage och vi hade tänkt gå deras guidade tur på plantagen, men vi fastnar där vid poolen och kan inte slita oss. Mannen tar en tur med drönaren, själv ligger jag bara på solstolen, vilar, fyller på med energi och fyller huvudet med fantastiska bilder att ta fram gråa skånska dagar. Jag ställer mig till och med framför kameran längre än vad jag brukar och känner mig en liten stund som en livsstilsbloggare eller modebloggare.

 

 

Translation:
In the North of Bali we ended up at this amazing resort, Munduk Moding Plantation Resort & Spa. The infinitypool makes you want to stay by the pool all day and just enjoy the green forest below. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

16 Comments

 1. Alltså nu får du mig att drömma om Bali trots att jag egentligen aldrig har gjort det förut! Så fina bilder!

  1. Ja det är inte brist på fina vyer… eller infinitypooler :)

 2. Härlig bild med poolen där! Vilka fina ställen ni har bott på. Bali är en av flera platser som jag lovat min dotter, men just nu vill hon inte flyga så långt, så det innebär att Bali får stå på vänt även för mig.

  1. Tack Gunilla. Ja, vi lyckades hitta några helt underbara ställen och vissa av dem kostade mindre än ett trestjärnigt i Stockholm :D. Men ni kan säkert hitta mysiga ställen på nära håll med. Har ni kollat här i Sverige. Bohmans i Trosa, Rimforsa Strand, kanske tom Sala Gruva. Och så alla mysiga spa vi har i Sverige.

 3. Tack för dom fina orden!<3

  Alltså den där poolen är ju helt sjuk, som om du svävar runt bland molnen!

  1. <3 <3
   Det var verkligen ett bra ställe att vila själen på :)

 4. Vilket ställe! Så otroligt vackra bilder. Jag hittar inget annat ord än “magi”, särskilt för de nedersta bilderna på dig.
  Visst är det underbart att få vakna vid regnskogen. Jag fick ju göra detsamma för första gången i mitt liv nyligen.

  1. Eller hur Anna. Superfint. Och stort tack. Jobbar stenhårt för att våga vara lite mer framför kameran. Och på ett sådant här ställer var det lite lättare :). Ser fram emot ditt inlägg om din upplevelse…

 5. Hvilket herlig sted! Det ser fantastisk ut! Og bildene av deg i bassenget er veldig fine, det ser ut som du svever på noen av dem.

  1. Det var supermysigt. Ett riktigt avkopplande ställe. Och stort tack. ♡

 6. Man kan ju inte säga något annat än magiskt… vilken pool, vilket ställe. Hamnar i kategorin hotell värda en omväg!

  1. Vilket fint namn på en kategori. Den kanske man skulle använda sig av. En riktigt Instagrampool ;)

 7. Det är den här bilden jag vill ha av Bali men den är lite trubbig efter att ha hört och sett både det ena och det andra. Ser helt galet nice ut! Fast jag vete tusan, det där med golf. Jag hade nog stannat för en runda. ;)

  1. Jag hade massor med fördomar om Bali innan vi åkte dit. När det var dags att åka hem var alla borta. Jag kan till och med tänka mig åka dit igen. Att roadtrippa där var helt fantastiskt. Och många såna här pooler finns det :). Okej, lägger till golf till skidorna ;)

   1. Jösses, ni som har så mycket golf nere i Skåne. :)

    1. Hahaha…hade hellre haft infinitypooler ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *