Taxidrönare blir verklighet i Dubai redan i sommar…

 

När vi pratar drönare idag är det få av oss som tänker något annat än kameror. Men redan förra året togs det fram en prototyp för att använda drönare som taxi för passagerare. Drönartaxin Ehang 184 fick  klartecken för tester i den amerikanska delstaten Nevada. Den drönaren har åtta rotorer och kan färdas i en hastighet på 100 km/h vid en maximal höjd på 3 500 meter. Den längsta möjliga restiden för den batteridrivna drönaren är 23 minuter. Men det var förra året.

 

Redan i år kommer taxidrönare börjas användas i, inte helt otippat, Dubai. Staden som redan kändes som ett avsnitt av Stargate Atlantis, blir nu Stargate Atlantis. Det är väl inte meningen att den helt förarlösa drönaren ska ersätta normala taxibilar, eftersom den bara kan bära en passagerare åt gången, men som turistattraktion är den ju oemotståndlig. Maximal vikt för passagerare och bagage är hundra kilo. Den har en maximal flygtid på trettio minuter, eller fem mil. Man ser dessutom detta som en stor förbättring för trafiken i Dubai, där en av världens dödligaste vägar finns. Uber är inte sena att hänga på trenden. De släppte för inte så länge sedan en rapport på 97 sidor om sina framtidsplaner. I den informerar de om sina planer att i framtiden erbjuda resor på femton minuter. Resor som tidigare tog två timmar.

 

 

Translation:
Dubai will start using drones as taxis this summer. 

 

Bilder: Ehang
Källa: Economist, DI

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

10 Kommentarer

Lämna en kommentar