När vi pratar drönare idag är det få av oss som tänker något annat än kameror. Men redan förra året togs det fram en prototyp för att använda drönare som taxi för passagerare. Drönartaxin Ehang 184 fick  klartecken för tester i den amerikanska delstaten Nevada. Den drönaren har åtta rotorer och kan färdas i en hastighet på 100 km/h vid en maximal höjd på 3 500 meter. Den längsta möjliga restiden för den batteridrivna drönaren är 23 minuter. Men det var förra året.

 

Redan i år kommer taxidrönare börjas användas i, inte helt otippat, Dubai. Staden som redan kändes som ett avsnitt av Stargate Atlantis, blir nu Stargate Atlantis. Det är väl inte meningen att den helt förarlösa drönaren ska ersätta normala taxibilar, eftersom den bara kan bära en passagerare åt gången, men som turistattraktion är den ju oemotståndlig. Maximal vikt för passagerare och bagage är hundra kilo. Den har en maximal flygtid på trettio minuter, eller fem mil. Man ser dessutom detta som en stor förbättring för trafiken i Dubai, där en av världens dödligaste vägar finns. Uber är inte sena att hänga på trenden. De släppte för inte så länge sedan en rapport på 97 sidor om sina framtidsplaner. I den informerar de om sina planer att i framtiden erbjuda resor på femton minuter. Resor som tidigare tog två timmar.

 

 

Translation:
Dubai will start using drones as taxis this summer. 

 

Bilder: Ehang
Källa: Economist, DI

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

10 Comments

 1. Utvecklingen går framåt! Jag vill dock inte vara först med att prova … ;)

  1. Ganska snabbt med. Jag kan inte tänka mig att hoppa fallskärm, men detta lockar faktiskt :). Jag kan vara först ;)

 2. Alltså… njae. inte än på många år, känner jag spontant :)

  1. Haha… det var första tanken, men sen, tänk vilken utsikt :)

 3. Fascinerende og skummelt! Jeg vil ikke prøve med det første :-D

  1. Men visst låter det soännande :). Verkligen en annorlunda upplevelse.

 4. Om de börjar flyga redan vid påsk så kan jag tänka mig att testa. ;)

  1. Visst hade det varit coolt att vara först :). Tror tyvärr att planerna är att köra igång först i sommar. Men vem vet, du kanske har tur ;).

 5. Hjälp, jag blir nästan lite mörkrädd! Tekniken går för fort fram för mig. ;)

  1. För mig med. Får panik varenda gång datorn gör en automatisk uppdatering. Vet ju inte vad
   den uppdaterar :D. Mannen kallar mig bakåtsträvare hahaha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *