– Artikeln innehåller reklamlänkar – 

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

 

Das Edelweiss Salzburg Mountain Resort. Det är här vi ska bo vår sista natt innan vi tar oss till Salzburg. Vi har tagit tåget från Zell am See och taxi till hotellet. Vi står utanför hotellet och ser ingen entré. Däremot en skylt som säger reception och pekar ner mot parkeringshuset. Så vi gör som skylten säger och rullar våra väskor in i parkeringshuset.

 

Jag vet inte var jag ska börja för att beskriva och förklara detta hälsohotell. Utan eftertanke kan vi säga att vi sällan bott så här fint, unikt och ändå så avkopplande. Från helhetsdesignen, till konceptet. till minsta detalj. Redan i parkeringshuset inser vi att det här är något speciellt. Mitt i garaget finns en inglasad liten trädgård. Runt den står Mercedesbilar från olika årtal parkerade. Och innanför glashuset, glasdörrar in mot receptionen.

 

Redan i receptionen, intill Alpinloungen, känner man värme och välkomnande. Vi bjuds på en valfri drink och kan under tiden bli lite bekanta och bekväma med lyxresorten här i Salzburger Land. De jordnära tonerna, naturmaterial som sten, glas och trä skapar en unik och varm atmosfär. Färger och material som också återkommer i rummen och sviterna.

 

Grossarl, Salzburg, är ganska oupptäckt för Skandinaver och de flesta som tar sig hit är tyska eller österrikiska resenärer. Grossarl är också lite unikt genom att nästan alla hotell och resorter ägs av lokalbor. Man skojar lokalt om att folk som bodde här, omvandlade sina bostäder till hotell när de inte orkade med jordbruket längre. Och så byggde de nya hus att bo i. Das Edelweiss är inget undantag.

 

LÄS MER: Artiklar från vår roadtrip och tågluff i Österrike och Italien. 

 

 

DAS EDELWEISS SALZBURG MOUNTAIN RESORT HISTORIA & FILOSOFI

Das Edelweiss historia börjar redan 1978. Vid 17 års ålder köpte dagens seniorchef Peter Hettegger och hans pappa en fastighet, som byggdes om till ett litet gästhem med 14 rum och ett café. 1985 övertog Peter sin fars andel och utökade då gästhemmet till 35 rum. Cirka fem år senare utökade han åter byggnaden till att omfatta 70 bäddar, och några år senare till 100 stycken. 1990 lades dansbaren “Rauchkuchl”, en populär dansklubb med afterski, pizzeria och matsal, till hotellet.

 

1998 var det åter dags för en stor expansion. Man bygger då ut hotellet till att omfatta 240 bäddar, inomhuspool, bastuområde och spa. Efter hand kom Peters syskon och barn in i verksamheten. 2018 tog Peter Jun och hans fru Karin över Das Edelweiss. Idag har hotellet 200 anställda och ägs av tolv familjemedlemmar. Med stor uppmärksamhet på detaljer och noggrann uppmärksamhet på tidigare pionjärarbete, gör de resorten genomsyrad av historia till ett framtida semestermål. Det familjeägda hälsohotell har belönats med flera priser senaste åren, bland annat Austria Quality Seal för utmärkt kvalitet på tjänster inom hotellbranschen. 

 

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

 

EDELWEIS MOUNTAINSPA 

Edelweiss Mountain Spa sträcker sig över 5 våningar och 7 000 kvadratmeter. Här finns separata områden för familjer och vuxna. Det finns en vattenrutschkana inomhus för barn, gym med olika klasser och en relaxavdelning för vuxna. Här finns sju olika bastus och fler behandlingar att välja mellan än jag kunde räkna. Man har en ganska stor meny att välja på. Här finns dessutom en separat meny för män, med behandlingar mer skräddarsydda för dem. Vi hinner med vars två behandlingar massage och att hänga vid utomhuspoolen under vårt dygn här.

 

Man har så klart en egen hudvårdserie. Edelweiss Nature. Tillsammans med Mag. Pharm Monika Wirnsberger-Machner, har man tagit fram en hel serie med hänsyn till området, luftens renhet, naturens originalitet och bergens kraft. Visionen var tydlig, att skapa effektiva, högkvalitativa, naturliga, veganska och farmaceutiskt handgjorda kosmetiska produkter. I samarbete med hotellets skönhets och spateam skapades en kosmetisk linje med stor omsorg och passion. Som fokuserar på optimal vård och bevarande av naturlig skönhet med effektiviteten av alpina medicinska örter.

 

Självklart måste jag köpa en av produkterna. Jag väljer en fuktbevarande kräm med lyster, solskyddsfaktor och lite färg. Och jag kan säga utan tvekan, att det är den bästa underlagskräm jag någonsin haft. I deras webbshop kan man köpa deras produkter även om man inte är på plats. Plus flera andra av deras egna sortiment, som choklad, såser, viner och gin, handdukar och badrockar, och smycken.

 

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

 

LEKPLATS FÖR BARN & UNGDOMAR PÅ 1 000 m² & BARNPASSNING

I framtiden kommer barn och ungdomar att kunna släppa loss i ett nydesignat större barnområdet på över 1 000 kvadratmeter. Det kommer omfatta spel och nöjen. Allt från en bollbassäng, till en inomhusfotbollsplan och en studsmatta från varumärket ValoJump, där man själv blir en karaktär. Men redan nu finns aktiviteter och områden för olika åldrar. På Edelweiss finns Prinsen land för barn mellan 3 och 6. Här finns pysselhörna, läshörna, spelbord och en barnbio. Barnpassning ingår i priset från tre års ålder. För spädbarn erbjuds individuell vård mot en avgift.

 

 

MATUPPLEVELSER, RESTAURANGER, VINBAR, CIGARRUM & ETT KAPELL

På Edelweiss finns något för alla smaker. Här kan man avnjuta allt från traditionella delikatesser, kreativa rätter från hela världen som sushi eller veganska delikatesser i någon av deras tre restauranger. Hotellets kök, som har tilldelats 2 toques, sköts av familjemedlemmen och köksmästaren Alexander Hettegger. Trogen mottot “Edelweiss Mountain Cuisine”, lägger han stor vikt vid användningen av lokala och säsongsbetonade produkter och känner sina leverantörer personligen.

 

Mejeriprodukter kommer till exempel från bönder i Grossarl. Köttprodukterna kommer från den egna slaktaren Grossarler Genuss. Fisken levereras av den lokala fiskodlingen Arler i Hüttschlag. Ostron och kaviar kommer från Grüllfabriken i Salzburg och bröd antingen från den lokala bagaren eller direkt från köksteamet. Utöver Spabistro med italiensk meny där man kan luncha i sin badrock, finns Petros stube, Sirloin som är hotellets nya grillrestaurang och en sushibar. Utöver det finns en vinbar, ett cigarrum och ett litet kapell.

 

Vi intar vår kvällsmat på Petros Stube. Restaurangen är stor. Men tack vare att man skapat flera olika rum med olika inredningar och stil, får man nästan känslan att det är flera olika restauranger. Här bjuds man på en trerättersmeny som ingår i hotellpriset. Middagen är delvis A la carte. Man väljer sina rätter från en liten meny där man har två, tre alternativ att välja på för varje rätt. Utöver det finns en salladsbuffé, ostbricka och glass som man fritt kan hämta av.

 

 

TESTKÖR EN MERCEDES

Das Edelweiss har också, i Österrike, ett helt unikt partnerskap med Mercedes-Benz. Som ett exklusivt partnerhotell kan man som gäst på hotellet, få testa de senaste modellerna utan kostnad under sin vistelse. Provkör en terräng-SUV under din Edelweissvistelse. Eller, något som jag så hade önskat att vi hade haft tid till, gjort en lugn utflykt i området med deras vackra veteranbil från 1951 .

 

 

FRUKOSTEN PÅ DAS EDELWEISS

Jag som ofta väljer bort frukosten, vågar här inte missa den. Vilket visar sig vara helt rätt tänkt. Precis som vid middagen är en del av frukosten a la carte. Man beställer sina äggrätter vid bordet och hämtar sedan det man vill på det stora “marknadstorget”. Små söta korgar finns för att lägga sitt bröd i. En stor ostbar i kylen. Och färsk skinka som man själv kan skiva i den stora skärmaskinen. För te har man en hel vägg att välja på. I små trälådor hittar man vilken smak man än kan önska sig.

 

 

RUM & SVITER | VAD INGÅR I PRISET & VAD KOSTAR DET

Det finns olika delar på hotellet. Det finns några våningar som är familjevänliga, men det finns också två våningar för enbart vuxna. Hotellet har idag 140 rum i olika prisklasser och olika kategorier. Det finns bland annat familjerum med två sovrum, två badrum och vardagsrum. Man kan välja allt från det billigaste standardrummet, till den dyraste sviten på 100 kvadratmeter med egen pool, egen jacuzzi, två sovrum och två badrum till priset av cirka 24.000 kronor per natt. Väljer du ett parpaket på flera dagar blir priset så klart lägre. Tre nätter kan då hamna på cirka 730 euro per person i dubbelrum. Inklusive frukost och kvällsmat.

 

Ett standardrum för två personer kostar cirka 7.000 kronor [4.400 kronor för ett singelrum]. Det blir cirka 3.500 kronor per person. I det priset ingår; Frukost, trerätters middag, kaffe och vatten på rummet, tillgång till spa med fyra pooler och bad [behandlingar ingår inte], tillgång till barnens badhus, badrock och badtofflor, gratis toalettartiklar, minibaren på rummet ingår och fritt wifi. Eller varför inte ha en hel våning för dig själv. På åttonde våningen hittar du penthousesviten på 315 kvadratmeter där man kan vara upp till femton personer. I priset på 3.880 euro per natt finns egen terrass privat pool, bastu och sex badrum.

 

BOKA DAS EDELWEISS

Ja vi kan väl direkt säga att det inte är billigt. Men om jag skulle rekommendera något när du är i Salzburg, så är det en natt här. Sedan är det högst personligt hur man värderar värdet av det som ingår i priset. Skulle man boka ett rum till den 26e juli, dagen när vi är här, via Booking, kostar vårt rum, juniorsvit deluxe, 9.150 kronor för två personer, men är då ej avbokningsbart. I detta pris ingår;

* Välkomstdrink, Bubbel eller öl
* Frukost
* 4-rätters middag & stor salladsbuffé & stor ostbuffé
* Balkong med bergsutsikt
* Tillgång till spa, pooler & relaxavdelning [dock ej behandlingar]
* Badrockar & badtofflor
* Minibaren på rummet ingår i priset
* Espressomaskin på rummet

 

Sök datum, priser och boka ditt rum på Das Edelweiss här. 

 

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

 

Translation
Das Edelweiss Salzburg Mountain Resort is an amazing sparesort close to Salzburg. It has just everything for an relaxing stay. A huge spa, several pools, three dining options, an childrens area and a huge selection of treatments for you body. Easily one of our top five hotel stays in the world so far.


Denna resa är delvis en PR-resa och arrangeras av Visit Austria, Visit Salzburg & Hotel and resort Das Edelweiss.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *