Det är dagen för resan till Österrike. Landet jag inte besökt på 35 år. Egentligen är det dagen före avresan till Munchen. Vårt flyg går sex på morgonen. Sista tåget från Kristianstad går 01.00. Så istället för att behöva driva fyra timmar på flygplatsen, bokar vi hotell på Kastrup kvällen innan. Bara 150 meter från terminalen.

 

Normalt hade vi kört till Köpenhamn och parkerat bilen där och sedan kört hem med den samma. Men det är inte möjligt denna gång. Planen är att köra från Munchen och sedan i fem dagar upptäcka Bayern. Och sedan avsluta roadtripen med tre dagar i Salzburg. Från Salzburg ska så åka snälltåg till Malmö, byta tåg och sen vidare till Malmö. Vi är problemlösare. Självklart hade vi kunnat ta tåget från Malmö till Köpenhamn för att hämta bilen. Men efter 17 timmars tåg, kände vi att det fick räcka med omvägar.

 

Flygresan till Munchen från Köpenhamn tar bara 1.5 timme. I Munchen har vi bokat en bil från Discover Cars. Var vi ska bo denna första natt har vi ingen aning om. Discover cars har bokat en bil till oss via Europecar. Att hämta ut bil blir en lång process. Med vår förbokning borde det gått ganska mycket smidigare och framför allt på kortare tid. Killen i kassan övertalar oss att ta en bil som ändå ska lämnas i Salzburg. Och den blir mycket billigare. Påstår han.

 

LÄS MER: Fler artiklar från Österrike

 

 

INTE UTAN EN PRETZEL

För att göra en lång historia kort. En och en halv timme senare har vi så fått bilen vi önskade från början. Istället för en åttamanabuss till likbil. Priset? Visade sig vara exakt det samma. Han var något nedlåtande och irriterad. Men vet du vad… jag var också irriterad. Men innan vi lämnar flygplatsen måste vi ha lite frukost. Blev ingen sådan före flyget, och ingen under flyget. Så vad är mer rimligt än att köpa pretzels i bakeoffen. Extra salta. För säkerhetsskull köper jag en tysk minibaguette till mannen. Och det var nog tur det. Mina pretzels får jag behålla för mig själv.

 

 

MUNCHEN, INNSBRUCK I ÖSTERRIKE… EH COMOSJÖN ITALIEN

Det här är anledningen till att vi älskar att roadtripa. På en minuts betänketid, kan hela målet med resan ändras. Så blev det för oss. Jodå, vi ska göra Österrike också, bara färre dagar. Mannen upptäckte att ett tråkigt regnväder var väg mot Innsbruckområdet. Och varför regna bort om man inte behöver. Vi upptäckte att det några mil söderut, i Italien, minsann är 30 grader. Hive five. Lets go.

 

Men vi kommer inte så långt denna första dag. I jakten på en “vignette”, en dekal man måste ha när man kör in i Österrike från Tyskland, försvinner timmarna för oss. På ett positivt sätt. Vi hinner lägga ögonen på inte bara Bad Tölz där vi stannar för att fika, men vi hamnar också i Archenkirsh där vi hittar en rund mataffär och till sist Buchao där vi slutligen hittar vår vignette. Vi fyller i vårt registreringsnummer, fäster den på insidan av framrutan och så är vi god to go.

 

 

GAMLA STAN I INNSBRUCK

Tröttheten tar till sist ut sin rätta. Och vi beslutar oss för att övernatta i Innsbruck. Eller i närheten. Mot alla odds har vi hittat ett riktigt bra boende mitt i gamla stan i Innsbruck. När vi checkar in påminns vi åter om vilken tur vi haft. Allt i centrala Innsbruck är fullbokat. Hade vi bokat bara tio minuter senare hade allt varit slut. Utöver att det är lördag är det lite minimusikfestival i staden. Självklart kommer det komma massor med bilder från Innsbruck. Svårt att låta bli att visa denna stad i bilder.

 

Vår fortsatt planerade roadtrip, i skrivande stund, är Comosjön, Gardasjön, Verona, Salzburg och Hallstatt. Men stirra er inte blinda på det. Resplanen lär spontant hinna ändras. Flera gånger :). Ni följer oss som vanligt live på Instagram.

 

Ha en helt ljuvlig vecka
Daniela & Göran

 

 

Translation
We are on a mission. A mission that will take us through the Austrian alps… and a little Italy as a bonus. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *