– I Samarbete med Lion Alpin –

osterrike-hofgarten-6

 

Året är 1988 och jag går i nionde klass. Vi har sparat länge till en klassresa och bestämt oss för Österrike, trots att det bara ett fåtal i klassen som vet hur man står på ett par skidor. Vi landar i den lilla pittoreska byn Hofgarten och äventyret börjar. Självklart vill alla upp i backen.

 

Även vi som aldrig sett snö utanför Sveriges gränser. Att hyra skidor visar sig bli ett helt projekt när man inte har en aning om vad man behöver. Men efter lite svett, tårar och skratt står vi där. Med våra pjäxor, mjukisbyxor och skidor. Ja, mjukisbyxor. För det var det vi levde i på slutet av det goda 80-talet. Sen kom nästa utmaning. Att komma upp i liften. För de som kan och har gjort det många gånger, är det inget man direkt funderar på. För mig, tja. Vi kan väl säga så här. Skämten och skratten på kvällen var helt klart på min bekostnad. Men det bjöd jag på.

 

Upp i backen kom jag i alla fall, så småningom. Och åkte gjorde vi. Eller åkte och åkte. Kanske vi mer gled. Inte så mycket på skidorna, som på våra rumpor. Vi skrattade och grät. Och lärde oss att alla måste upp i backen minst en gång i sitt liv. För mig blev bokstavligt talat en gång och en dag . Jag lyckades skada knät samma dag. På riktigt. Menisk och ledband åkte. Mer åkande än den dagen blev det inte för mig på resan. Men jag hade lika kul för det. Hofgarten gav mersmak och det gjorde också Salzburg.

 

Ja det är längesedan, men många av minnena är fortfarande starka av klassresan till Österrike. Det blev en minnesvärd resa på många sätt.  Det var min första resa utan föräldrarna. Jag hade aldrig gjort en vinterresa. Jag hade aldrig åkt skidor. Och jag hade aldrig varit i Österrike. Men jag lärde mig att vinter och snö inte innebär att det inte kan vara soligt. Jag älskade att vi på dagarna kunde vara i vita snöiga kalla backar och på eftermiddagarna sitta på balkongen och sola.

 

Jag har inte varit i Österrike sedan dess faktisk, men hoppas snart få åka dit igen. Både vintertid och sommartid. Vill man ha hjälp av en lite personligare resebyrå inför sin skidresa, är Lion Alpin resebåryn man ska vända sig till. De erbjuder både vinter och sommarresor till Österrike och har specialiserat sig på några få noga utvalda resmål.

 

Österrike, Hofgarten 1

osterrike-hofgarten-2

 

Translation:
Austria is a beautiful country. And is has been over twenty years since I was there. I feel like it is time to go back. 

 

Foto: Discovering The Planet på 80-talet
I samarbete med: Lion Alpin

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

 1. Profilbild

  Härligt inlägg! Det ä ju så kul att se tillbaka på supergamla bilder från ens “unga dar” ;) Mindre kul med knäskadan såklart..
  Jag var i Österrike för fyra år sedan, på sommaren. Vi var då i södra delen av landet i närheten av staden Graz och jag blev så hänförd över hur vackert det var. Vi körde från Tyskland och när vi började köra in i Österrike och såg alla fantastiska berg så hamnade jag eufori. Fantastiskt! Dessutom är det rent, folk är trevliga, maten är god och det finns massor att se och göra. Du borde verkligen åka tillbaka vid tillfälle!

  Jag gjorde faktiskt ett inlägg för ett tag sedan om resan. Om du är nyfiken på att se lite hur det ser ut :)
  http://finest.se/christinestories/2016/08/12/austria-august-2012-flashbackfriday/

  Ha en fin helg!

  1. Discovering The Planet

   Tack Christine. Österrike på sommaren har länge lockat mig. Men som med mycket,
   har andra resor kommit emellan. Och nu när jag har sett dina bilder, vill jag
   dit ännu mer. Kanske vandra lite och äta god mat :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *