Resia firar 40 år och har sedan 1974 hjälpt ressugna svenskar att komma ut i världen. Detta firas så klart på flera sätt. Ett av dem är samarbetet med Göteborgskonstnären och komikern Peter Apelgren. Resias samarbete med Peter Apelgren sträcker sig över två år och framöver kommer flera produkter med unik design att produceras. Men det första uppdraget var att ta fram en grafisk design till Resias jubileumsresväska.

Peter Apelgren, som tidigare arbetat med allt från inredning i offentliga miljöer till att designa kläder, tyckte det lät som en spännande utmaning att ta fram designen till en väska.
“- I min design på väskan ville jag återskapa den känsla som fanns inför en flygresa för fyrtio år sedan. Det var något riktigt högtidligt över situationen på den tiden. Jag får bilder i huvudet av hur flygpersonalen – kapten, steward och flygvärdinna – stod uppradade och tog emot resenärerna. Jag tog idémässig avstamp i scarfen flygvärdinnan bär och arbetade vidare utifrån den”

Läs en längre intervju med Peter Apelgren här. Men gå också in på Hallins reseblogg på Resia för att tävla om fler fantastiska priser. Idag är sista dagen för att vara med i dessa tävlingar, så skynda skynda. 

Men självklart är det inte för sent att vara med och tävla här om den fina kabinväskan. Allt du behöver göra för att vinna väskan är;

1. Gilla Discovering The Planet på Facebook [går bra att använda knappen uppe till höger] och Instagram. 
2. Dela inlägget på Facebook.
3. Skriv i kommentarsfältet nedan vart i världen du helst skulle vilja ta med väskan.

Självklart går det bra att tävla även om man inte har FB eller IG. Hoppa då över de två första delarna. Tävlingen slutar den 19e Oktober och vinnaren meddelas på måndagen den 20e Oktober.

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad! Tack till alla er som var med och tävlade. Vinnare av väskan blev Marthina Lundström. Jag hoppas att du och väskan snart får göra en resa någonstans i världen.  


Translation;
The Travellingcompany Resia is celebrating 40 years in the business. Thanks to them I am able to give out a specially designed suitcase by Peter Apelgren.

Foto: © Discovering The Planet

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *