– Gästinlägg i samarbete med EF Education First –

New York, EF

New york är utan tvivel en av de mest populära städerna i hela världen – och med all rätt! Denna pulserande stad har en unik atmosfär, fantastiska sevärdheter och oslagbara kulinariska höjdpunkter. Du kommer att ha fullt upp med att utforska allt vad denna stad har att erbjuda under din resa till New York. Förmodligen kommer du vilja se några av de större turistattraktionerna, såsom Empire State Building, Times Square och Frihetsgudinnan. Men bortom turistområdena, finns en hel del gömda skatter att upptäcka. Vi på EF Education First har samlat de bästa insider-tipsen för din resa till New York.

En unik grön oas

På västra Manhattan hittar du New York High Line – tidigare en järnväg, som gjorts om till en ca 2 km lång lummig park, med en fantastisk utsikt över Chelsea och Meatpacking området. Promenera längs med den upphöjda parken och stanna till på ett av alla mysiga kaféer eller restauranger i närheten. I parken pågår även en hel del aktiviteter och evenemang – allt från Tai Chi och matlagningsklasser, till livekonserter och guidade turer.

Nostalgisk charm

Att åka tunnelbana är ett smidigt sätt att ta sig runt i New York, men kanske inte det charmigaste alternativet. En tur till den övergivna tunnelbanestationen City Hall, som stängdes ner 1945, kommer att ge dig en ny uppfattning om stadens tunnelbana. Stationen byggdes 1904 och har hänförande arkitektur, detaljrika utsmyckningar och vackra glasfönstren. Boka en guidad tur för att lära dig mer om denna gömda pärla!

Mat, mat och mat

Den som är intresserad av mat kommer att älska New York. Från pizza och cronuts, till hot dogs och rejäla köttbitar – här kan du hitta det mesta. Några måsten för restaurangbesök är: Katz’s deli som har himmelskt goda pastramimackor, smarrig pizza hittar du på Bleecker Street Pizza, Gray’s Papaya Deli om du vill ha hot dogs och Serendipity III för sina ljuvligt goda desserter, särskilt deras ”Forbidden Broadway Sundae”.

New Yorks bästa utsikt

Om du vill blicka ut över New York från ovan, men inte orkar stå i de långa köerna till Empire State Building, så ska du bege dig till Rockefeller Center. Uppe på taket av byggnaden finns ”Top of the Rock Observatory”, där du får en helt spektakulär utsikt över New York. Till skillnad från Empire state Building så är utsiktsplatsen på Top of The Rock Observatory omgiven av skyddsglas – vilket innebär att du kommer kunna ta perfekta bilder, utan skyddsstängsel i bakgrunden.

Optimalt för matälskaren

New York har mycket att erbjuda – särskilt när det kommer till marknader. Om du endast ska besöka en marknad under din resa till New York, så är det helt klart Chelsea Market. Den magnifika byggnaden i trendiga Meatpacking området, var en gång i tiden en kakfabrik, där receptet till Oreos kom till. Chelsea Market är ett himmelrike för den som gillar mat – här finns allt från muffins och nybakat bröd till italienska specialiteter och färska skaldjur. Vi rekommenderar särskilt ett besök till det lilla bageriet Sarabeth’s, som har utsökta kakor och ”Pumpkin waffles” som är helt ljuvliga.

Paley Park – för en välbehövd paus

Ett absolut måste när du reser till New York, är Paley Park i Midtown. Denna lilla oas vid Madison Avenue och 53rd Street är en utmärkt plats om du känner att du behöver en vilopaus från stadens hektiska tempo. Parkens höjdpunkt är utan tvekan det sex meter höga vattenfallet, som på kvällen lyser upp i olika färger.

Vill du vara mer än en turist i New York? Studera utomlands som utbytesstudent och upplev staden som en lokalbo – läs mer här.

 

New York, EF

New York, andreaslind-ef-NY

 

Translation:
Here are some great tips for your next trip to New York.

 

I Samarbete med: EF Education First
Bilder: EF Education 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *