– I samarbete med Visit Berlin, National, German Tourist Agency och Nordic TB  –

Hamburg-37

 

Det var inte så länge sedan jag för första gången turistade i Tyskland. För mig, som för många andra, har Tyskland bara varit ett genomfartsland. I Timmendorfer Strand upplevde jag ett Tyskland med stränder och mysiga uteserveringar. I Hamburg upplevde jag ett Tyskland med kultur, coola kaffestugor och otrolig arkitektur. Nu är det dags att för första gången uppleva Berlin.

 

Berlin är staden som ständigt figurerar i periferin. En stad jag läst mycket om. Hört mycket om. Nu ser jag faktiskt väldigt mycket fram emot att få upptäcka den själv. Det var här som muren föll. Det här är staden som blivit ett kulturmecka. Ett modemecka. Och ett konstnärernas nav. Det är märkligt att jag inte besökt denna stad än. Staden som bara ligger en timmes flygning från Köpenhamn.

 

Jag kommer upptäcka Berlin tillsammans med Annette från den norska bloggen Travellingmunk. En tjej som jag faktiskt träffade redan förra året när vi utforskade Danska Julmarknader. Vad vi ska få upptäcka är fortfarande lite hemligt även för oss. Spännande. Om du vill följa vår resa i Sociala Media gör det genom att följa taggen #citybreakgermany. Jag kommer som vanligt dela med mig av vår resa på Instagram och Facebook.

 

Hamburg-35

Timmendorfer Strand 9

 

Translation:
In a few days I will be exploring Berlin in Germany. A city that I am excited about and never have visited before. 

 

I samarbete med: Visit Berlin, National German Tourist Agency, Nordic TB, #CitybreakGermany
Foto: @ Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Jag har av någon konstig anledning inte varit i Berlin ännu. Detta året skulle jag verkligen vilja åka dit. Har hittat flera roliga restauranger och annorlunda hotell som hade varit grymt kul att besöka.

    1. Precis som mig då. Bara en timme bort. Finns liksom ingen ursäkt ;). Nu har vi bara en kort helg, men anledning att åka hit igen :). Och grattis igen till ert fina bröllop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *