Klockan är kvart i sex på morgonen och vi står och väntar på bussen som ska ta oss på en liten weekend till Tyskland och Burg. Fem är en omänsklig tid att behöva gå upp om du frågar mig. Men ibland får det vara värt det. Vi är två som går på i Kristianstad, två i Örtofta och en i Malmö. Sen är gänget komplett.

 

Vi delar bussen med ett litet gäng i vår ålder och resten är pensionärer. Och jag måste säga att det finns mycket fördomar om att resa med pensionärer. Men jag ska säga, att det inte var vi som höll igång festen på bussen. Dessutom är det ganska trevligt att bli kallade för ungdomarna på bussen. Det är strålande solsken när vi kommer till Burg och alla uteserveringarna är fulla av folk. Vi hittar en fantastisk liten chokladbutik som vi har svårt att skilja oss från, men när magen börjar kurra är vi alla eniga. Dags för lunch.

 

Vi sätter oss som alla andra på en mysig liten uteservering och jag och kusinen beställer min favorit, Aperol Spritz. När vi alltså väl får beställa. En servitris som skrämmer livet av oss alla när hon lite aggressivt lutar sig över bordet, för att förklara att flaskan med kolsyrat vatten redan är öppnat, och inte går att byta ut mot en flaska vanligt vatten. Resten av sittning är vi lite rädda för henne varje gång hon kommer fram. De flesta av oss är smarta och beställer det vi känner till, snitzel. Jag och kusinen ser fisksoppa på menyn, och minns den fantastiska fisksoppan vi åt på Scandic Rubinen i Göteborg, och tänker oss en repris. Ja, den soppan blir ett minne för livet. Och inte av en god anledning. En fiskbuljong med lite fisk i, och en liten halv baguette vid sidan om. Det blir extra beställning av pommes och lite stöld av mat från de andra tallrikarna. Så kan det bli ibland.

 

Efter lunchen är det dags för vinprovning på Priss. Här gäller det att tåla en del och gilla vin. Vi får prova tre sorters rött och två sorter vitt. Mannen som sitter bredvid mig har nog tvingats med av frugan. Han beställer Fanta och berättar att han inte alls gillar vin, men däremot sprit. Efter vinprovningen blir det shopping på Priss. Och även om vissa drycker är lite dyrare här än på Boardershop, föredrar jag att shoppa här. Det är lugnare, mindre folk och allt är på ett plan istället för på stressiga fyra våningar  där det kostar tid att ha glömt något på en annan våning. När vi är klara bär det av till hotellet och Burg Auf Fehmarn. Vi passar på att ta en promenad i det fina vädret på den långa sandstranden och får en fantastisk eftermiddag innan det är dags för kvällsmat.

 

Men en helg går fort. Det har skrattats så vi haft ont i magen, jag har lekt musikproducent, syster fick en ny vän i en åttioårig dam som berättade om när hon gick vilse i Visby, jag blev fistbumpad på rumpan och kittlad under armarna av två olika herrar, under middagen var det några herrar som hade klätt upp sig i lederhosen och kilt, en av tjejerna råkade ut för ett litet drama när hon skulle betala vatten med kort, när jag står på Boardershop träffar jag både bästa vännens föräldrar och en kollega från mitt jobb och så har vi ätit danska flöebollar. Tänk vad mycket man kan hinna med på en kort helg, och hälften kommer jag inte ens ihåg.

 

Det här gänget reser jag med när som helst igen. Herregud vad det har skrattats, men nästa gång väljer jag nog Timmendorfer Strand, som är ganska mycket mysigare än Burg. Och missa inte vår dansfilm längst ner. Vi bjuder på den :)…

 

 

Translation:
Did a weekend trip with some of my girlfriends to Burg in Germany. In 24 hours we mangaded to fit in walk on the beach, wine tasting, wine shopping, lunch in Burg, big dinner bufé and chocholate shopping.

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson
Foto av mig: Aneta Kapaj / Monika Nasteska Nilsson
Film: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

3 Comments

  1. Vilken underbar weekend ni haft! Har tyvärr för dåligt internet för att se filmen men ska testa igen senare. Blir ju väldigt nyfiken. :)

    1. Riktigt härlig :). Hoppas du får dig ett litet skratt :)

  2. Tiden går fort när man har roligt! Såg ut att vara en bra helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *