Göteborg, Scandic Rubinen (18)

 

På onsdag är vi några tjejer som åker till Palma de Mallorca för en liten weekend. Och det är väl klart att man inför resan behöver träffas och planera lite. Eller kanske mest träffas och dricka lite vin. Så inför den resan träffades vi i Göteborg för en liten förweekend.

 

Vi bodde på Scandic Rubinen som ligger mitt på Avenyn. Nära till både shopping, Göteborgs konstmuseum, Stadsteatern, Konserthuset, Liseberg och mysiga stadsdelar som Haga. Redan innan vi kommer till rummet får mina resekolleger en liten reprimand. Vänta med att stöka till rummet tills jag tagit mina bilder. Ja, det är så det är att resa med en fotonörd/ fotogalning/resebloggare. De är snälla och trycker ihop sig vid dörren med sina väskor medan jag går omkring i vårt fantastiska rum.

 

Jag bara älskar kombinationerna som genomsyrar hela hotellet. Riktigt modernt blandat med retro och vintage. Vi “oar och aar” och när vi lugnat oss, hämtar vi en flaska bubbel och rättar in oss på rummet. Utsikten från sjunde våningen är underbar och hade det bara varit lite varmare hade vi nog inte lämnat uteplatsen resten av kvällen. Scandic Rubinen byggdes ut och renoverades under våren 2014 och fick ny design. Något som kan tänkas trivialt, men som vi uppskattade i rummen, var faktiskt alla uttag. Att slippa slås om uttagen är kanske ett ilandsproblem, men som bloggare som reser med både kamera, dator och telefon är det mycket som behöver laddas samtidigt.

 

Här finns dessutom ett gym med fantastisk utsikt, en spaavdelning, fritt wifi på hela hotellet, parkeringsmöjligheter och så klart en frukostbuffé med allt man kan önska sig. Här finns dessutom en fantastisk takbar, bästa loungen på avenyn [enligt mig och inlägg kommer] och en A la carte restaurang. Vi är alla rörande överens. Det här är vårt nya favorithotell i Göteborg och jag ser fram emot mitt nästa besök.

 

“Inredningen har en urban sensualism och hemtrevlig elegans med en mix av färg, form och detaljer.”

 

Göteborg, Scandic Rubinen (6)

Göteborg, Scandic Rubinen (2)

Göteborg, Scandic Rubinen (1)

Göteborg, Scandic Rubinen (10)

Göteborg, Scandic Rubinen (11)

Göteborg, Scandic Rubinen (5)

Göteborg, Scandic Rubinen (9)

Göteborg, Scandic Rubinen (3)

Göteborg, Scandic Rubinen (4)

Göteborg, Scandic Rubinen (7)

Göteborg, Scandic Rubinen (8)

Göteborg, Scandic Rubinen (12)

Göteborg, Scandic Rubinen (14)

Göteborg, Scandic Rubinen (13)

Göteborg, Scandic Rubinen (15)

Göteborg, Scandic Rubinen (22)

Göteborg, Scandic Rubinen (21)

Göteborg, Scandic Rubinen (16)

Göteborg, Scandic Rubinen (24)

Göteborg, Scandic Rubinen (20)

Göteborg, Scandic Rubinen (23)

Göteborg, Scandic Rubinen (19)

Göteborg, Scandic Rubinen (25)

Göteborg, Scandic Rubinen (17)

 

Translation;
Scandic Rubinen in Ghotenburg is a great place to stay when in the city. It is right on Avenyn and close to most sights in the great city. 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

 1. says:

  Så fina bilder :) En till natt där?! Trevlig resa till Mallis!!! Älskar ön! Kramar

  1. Åh tack Lina. Jag har inte bokat, men nästa gång vi är i Göteborg ska vi
   absolut boka där. Älskade dessutom loungen :), nästa inlägg om Scandic.
   Uppskattar verkligen ditt tips och pepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *