Timmendorfer Strand 1

 

Bara tre och en halv timme från Kristianstad hittar man Timmendorfer Strand i Tyskland. I Schleswig-Holstein vid Lübeckbukten. Inte längre bort än Göteborg och ändå visste man inte att det fanns. När jag och bästa väninnorna bestämde oss för att åka dit med mammorna, var det mest vinprovningen som stod i fokus.

 

Så när vi kommer dit och upptäcker en fantastisk liten ort, blir vi överraskade och glada. Timmendorfer Strand har precis som namnet säger, en fantastisk strand. Lång, bred och vit. Trots att det är oktober och kallt ute, är det massor med folk, hundar och barn på stranden. Ljuset är magiskt och vi blir lite vinterstärkta.

 

Man har också tagit till vara på badortens historia genom vackra solstolar på stranden i samma stil som från mitten på 1900-talet. Staden var fram till första världskriget en ren badort med hotell, pensionat och privatvillor. Under andra världskriget fanns planer på att bygga ut Timmendorfer Strand till ett Kdf-sjöbad, men projektet blev aldrig av. 1951 utnämndes orten officiellt till kurort och Seeheilbad [sjöhälsobad]. Idag har badorten cirka 1 500 000 gästövernattningar per år och räknas till Tysklands främsta Östersjö-badorter.

 

Nere i byn finns det gott om små kaféer och restauranger. Vi hamnar på ett litet uteställe som är fullt med folk som sitter och dricker vin under värmelamporna. Och vi gör likadant. Vi har en fantastisk kväll och eftermiddag med god mat, god dricka och riktigt mycket skratt. Vill man inte köra själv kan man från Kristianstad, Malmö och Lund åka på en tvådagars resa med Kristianstads Buss. Vår resa inkluderade resa, boende i dubbelrum, vinprovning, kvällsmat och frukost för 1 100 kronor per person.

 

Timmendorfer Strand 2

Timmendorfer Strand 3 Timmendorfer Strand 4 Timmendorfer Strand 5

Timmendorfer Strand 6

Timmendorfer Strand 7

Timmendorfer Strand 10

Timmendorfer Strand 9

 

Translation;
Timmendorfer Strand in Germany is an adorable lite seaside village with great beaches, restaurants and bars.

 

Foto: © Discovering The Planet
Foto: Bilder på mig Celia och Magda Stefanovici, Lena Nasteska

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

 1. Nej men alltså. Vilken oväntad liten pärla. Tänk vad vi har glömt bort våra stränder i norr. Vi har ju värsta stränderna i Sverige med egentligen. Tänk Helsingsborgs vackra vita sandstrand. Tänk Tofta strand på Gotland och det fantastiskt vita stranden. Tänk de steniga stränderna med raukar på Fårö. Tänk klipporna i Stockholm. Tänk skärgården i Västervi. Tänk Smögen och västkusten. Shit, när man tänker på det borde vi upptäcka stränderna här. Men kul att det ändå är så nära. Man glömmer så lätt.

  1. Daniela says:

   Ja, här finns så mycket vackert närmare än man tror. Vi har ju Åhus Strand runt hörnet,
   och en dröm är att få uppleva Danmarks stränder. Så nära att det aldrig blir av. Och jag
   har inte besökt en enda av alla de du nämner. Dags att börja upptäcka Sverige :). Vi kanske
   ska höra av oss till någon turistbyrå ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *