Tjeckien, Prag 1

 

Ungefär när det är dags att åka hem har jag börjat komma ihåg det tjeckiska ordet för tack. Děkuji. En av våra guider, Marek, är troligtvis måttligt trött på att höra mig fråga “vad hette det nu igen?”. Jag anser mig ändå vara hyfsat språkbegåvad, men av någon anledning vill inte ordet fastna.

 

Vi ett tillfälle kommer jag på det och ropar rakt ut till bloggkollegan Katarina
– “Genkuiiii”. En sekund senare hör jag en liten mansröst från vänster;
– “No,no, Genkui is in Poland, it is Gekui”. Jag tittar dit och möts av ett leende och svarar
– “Ah, gekui. Gekui”.

 

Att många tycker att stora delar av Prag är turistiga och trånga kan jag förstå. Men jag känner inte riktigt så. Visst, jag håller med, emellanåt känns det som att man är i ett getingbo och försöker ta sig ut. Men för mig är det också en upplevelse att få betrakta, uppleva och fånga människorna mitt i myllret. Och hur skulle jag kunna göra det om ingen var där? Myllret är ju en del av en weekendupplevelsen i en storstad, för mig. Trots att vi bara har en halv dag i Prag, hinner vi med att se tillräckligt mycket för att som många andra, fångas av charmen och bli lite småkära i allt som är Prag. Vi strosar runt i staden som en gång brann ner. Upp för trappor och ner för trappor. Castel Disrict, Old Town,Vituskatedralen, Utrikesdepartementet och Charles Bridge.

 

Vår guide Stefan frågar oss om vi vet hur många som jobbar på Utrikesdepartementet. Det kommer siffror från alla håll och efter en stund kommer punchlinen, “ungefär hälften”. Kanske ett typiskt tjeckiskt skämt. En stund senare hamnar jag och Katarina lite på efterkälken när vi bestämmer oss för att vi bara måste ha lite varmt vin och “Trdelnik”. Ett tjeckiskt bakverk som ursprungligen kommer från Transylvanien i Rumänien. Den serveras nybakad och varm med lite pudrat socker på. Det är troligtvis det bästa beslutet vi tar under vår resa i Tjeckien.

 

Här kommer lite bilder från vår dag i Prag och fler kommer om några dagar.

 

Tjeckien, Prag 2Tjeckien, Prag 3

Tjeckien, Prag 4

Tjeckien, Prag 5

Tjeckien, Prag 7

Tjeckien, Prag 8

Tjeckien, Prag 9

 

Translation;
Even though we only had half a day in Prag, Czech Republic, we did have enough time to capture the charm and beauty of the city.

 


Resan var en pressresa arrangerad av Czech Tourism Scandinavia

Foto på mig: Katarina Wohlfart

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Fantastiska bilder som vanligt och kan inte mer än instämma, tradjenic eller hur det nu stavas var mycket gott!!

  1. Daniela says:

   Såå gott :). Tack <3

 2. så härlig staden ser ut, gillar speciellt 2a bilden! :)

  1. Daniela says:

   Tack Maria. Ja, Prag är verkligen värd ett besök. Jag ska
   absolut dit igen :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *