– Dagens gästinlägg är i samarbete med Flygresor – 

prag

 

Efter att på kvällen ha rest från Berlin med bil kom vi till Prag tidigt på morgonen. Tjeckiens huvudstad hade vi båda hört mycket gott om, och eftersom ingen av oss tidigare hade varit i Östeuropa var det en taggad stämning som rådde i bilen på vägen dit.

 

Öst- och Centraleuropa, som ibland glöms bort i skuggan av västeuropeiska storstäder och stränder, bär på många dolda skatter. Visserligen har allt fler och fler upptäckt fördelarna med Tjeckiens huvudstad de senaste åren – billig mat, billigt boende, god öl och vackra sevärdheter – men staden har fortfarande till stora delar kvar en genuin stadskänsla med små pubar och gamla affärer.

 

Prag ligger vid floden Moldau bär på mycket historia. Stadens äldre delar liknar omgivningarna i Stockholms gamla stan, dock i en mycket större omfattning. Med trånga gränder, kullerstensgator och hänförande arkitektur är det inte förvånande att stadens gamla centrum sedan 1992 finns med på Unescos världsarvslista. Det är just kultur och historia som är Prags ”styrka”. Vi besökte två av stadens största turistattraktioner inom dessa ämnen.

 

prag-kultur

 

Kultur & Historia

 

Karlsbron
Att besöka Karlsbron är något man inte bör missa om man besöker Prag. Gillar man folkvimmel, stoj och mycket rörelse bör man besöka bron mitt på dagen. På förmiddagen trängs turister på den här stora bron tillsammans med innovativa gatumusikanter och konstnärer som garanterat kommer att underhålla dig. Vill man istället förundras över landskapen och Prags unika stadsbild bör man gå hit mot slutet av kvällen, när de andra turisterna gått tillbaka till hotellet och bron börjar tömmas på folk.

Slottet
En annan given aktivitet att göra om man är i Prag är att besöka slottet. Slottet är oerhört stort, och i anslutning till det finns dessutom en vacker park att promenera runt i. Den här sevärdheten är, (inte särskilt förvånande) Prags och kanske till och med hela Tjeckiens mest välbesökta turistattraktion.

Inom slottets väggar finns dessutom ett antal muséer för den som vill fördjupa sig i Prags anrika kultur. Slottet bär på mycket historia, och för de allra flesta som besöker den här platsen är det något man inte glömmer i första taget.

Kulinariskt utbud

Den kulinariskt intresserade kommer inte att bli besviken på Prags matutbud. I takt med att staden de senaste åren har vuxit i popularitet har också många restauranger i toppklass etablerat sig här. Bland annat så kan man hitta Alcron här, en restaurang som har förärats med en Michelinstjärna.

För de tillfällen man vill äta på en lite mer ”casual” ställen finns ett stort utbud av blandande restauranger i stadskärnan som ofta har trevliga A’la carte-menyer att erbjuda. Och för en svensk är det dessutom ofta riktigt billigt.

 

prag-flygresor

 

Kostnadseffektivt

 

Transport
Prag ligger ganska centralt på kontinenten och har goda förbindelser till resten av Europa. Är man ute på en bilresa kan Tjeckien klämmas in i schemat mellan exempelvis Berlin och Österrike. Annars går även tåg utmärkt. Då åker man först Malmö-Berlin och sedan Berlin-Prag. Priset blir ca 1100 kronor. Swebus tar ca 600 kronor för en biljett – men då får man sitta på bussen i 23 timmar. Vill man flyga till Prag behöver det inte vara särskilt dyrt – en flygbiljett från Arlanda kan i skrivande stund hittas på Flygresor.se för runt 600-700 kronor, enkel resa.

Boende
Boendet i Prag, som du kanske förväntade dig, är även det väldigt billigt. Via hotellsajter som Hotels eller Bookings kan man hitta relativt bra hotellrum för 130 kronor natten. För backpackern som vill bo på hostel kan det hittas för ungefär 60 kronor per natt. Under lågsäsong sjunker det här priset ytterligare och ibland kan man hitta vandrarhem för under 50-lappen.

 

 

Translation;
Prag has a lot to offer. Culture, history, great food and great prices.

 

I samarbete med: Flygresor

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *