– I samarbete med German National Tourist Board & Nordic TB – 

Tyskland, Assmanshausen (22)

 

Tåget från Rüdesheim till Assmanshausen tar tre minuter. Och fem minuter efter det checkar jag in på Hotel Alte Bauernschänke. Mitt hem kommande två nätter. Några minuter senare har jag snörat på promenadskorna och beger mig ut för att upptäcka den idylliska lilla orten. Byn känns som ett småsyskon till Rüdesheim och från världshusen och pubarna spelas hög musik och folk sjunger ikapp.

 

Assmanshausen är litet, charmigt, lantligt och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet. Byn är sedan 1977, en del av Rüdesheim am Rhein i Rheingau och kommunen Hesse. Jag tar mig vidare för en lunch på Hotel Zwei Mohren. Jag möts av Sandra Schambach som driver hotellet med sin man. Vid ett bord sitter en grupp och gör eget salt, med örter de tidigare plockat under en gemensam promenad bland vinodlingarna. Förrätten är en symfoni av färger och i såsen finns sju sorters örter plockade samma morgon uppe bland vingårdarna. Och alla blommorna är ätliga. Andra rätten är en örtig skummad skaldjurssoppa med örter. Jag skulle komma tillbaka bara för den soppans skull. Till huvudrätt serveras jag fisk med en kantarell och purjolöksrisotto med rosmarin. Okej. Jag skulle komma tillbaka för risotton också.

 

Efter lunchen är det dags att upptäcka vingårdarna och leden där alla örterna plockas. En vandring på Wildkräuterweg, “The Wild Herbal Trail”. Kanske tur att det finns så många vandringsleder att gå. För tysk mat blir man inte smal av. Och den är helt klart mycket godare än vad jag trott. Fördomar. Tysk mat är inte bara surkål och bratwurst. Jag börjar min vandring. Ovanför Assmannshausen och Rhen. Jag är helt ensam där uppe på sluttningen. Slotten på andra sidan och terrasserna med vinodlingar är helt otroligt vackra och har den där lugnande effekten som sådan natur har. En än gång uppskattar jag det där med att faktiskt resa ensam. Framför allt här och nu. Vinodlingar här är den största odlingen av Pinot Noir druvor i Tyskland och enda stället i området där man odlar röda druvor. Och självklart är det svårt att låta bli att smaka lite av de söta mörka druvorna.

 

Jag har gått mer än hälften av den fem km långa leden innan jag möter någon alls. Och resten av vägen är jag åter själv. Om man går rätt börjar Wildkräuterweg på ena sidan av hotell Alte Bauernschänke och slutar exakt på andra sidan av hotellet. Går man fel, ja, då blir leden istället sju kilometeter och det blir lite längre tid att ta sig till hotellet. För ibland väljer man fel pil liksom. Och kommer inte riktigt ihåg om det var den röda eller svarta man följde. Dagen avslutar jag på hotellrestaurangen och avnjuter ytterligare en fantastisk måltid här i Rheingau. Och imorgon är en ny dag med nya äventyr och nya upplevelser.

 

Tyskland, Assmanshausen (1)

Tyskland, Assmanshausen (3)

Tyskland, Assmanshausen (4)

Tyskland, Assmanshausen (5)

Tyskland, Assmanshausen (6)

Tyskland, Assmanshausen (8)

Tyskland, Assmanshausen (10)

Tyskland, Assmanshausen (11)

Tyskland, Assmanshausen (12)

Tyskland, Assmanshausen (13)

Tyskland, Assmanshausen (14)

Tyskland, Assmanshausen (15)

Tyskland, Assmanshausen, Alte Mohran (12)

Tyskland, Assmanshausen (16)

Tyskland, Assmanshausen (17)

Tyskland, Assmanshausen (21)

Tyskland, Assmanshausen (23)

Tyskland, Assmanshausen (19)

Tyskland, Assmanshausen (24)

Tyskland, Assmanshausen (25)

Tyskland, Assmanshausen (26)

Tyskland, Assmanshausen (27)

Tyskland, Assmanshausen (29)

Tyskland, Assmanshausen (30)

Tyskland, Assmanshausen (31)

Tyskland, Assmanshausen (32)

Tyskland, Assmanshausen (34)

Tyskland, Assmanshausen (35)

 

Translation:
Assmanshausen is a small village in the Rheingau in Germany. But it isn´t hard to spend a whole day here. The surroundings are just stunning.

 

Foto: Discovering The Planet
I samarbete med: German National Tourist Board & Nordic TB, #EnjoyGermanNature #MittTyskland

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Wow, ser ut som du har hatt en helt fantastisk solo tur til Tyskland. Fantastiske bilder som alltid og for en flott by. Her kunne jeg lett ha reist selv.

    1. Riktigt riktigt bra. Och jag åkte inte taxi en enda gång ;) :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *