Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

– I samarbete med German National Tourist Board & Nordic TB – 

Tyskland, Rüdesheim (32)

 

Det är som om Rüdesheim inte förstått att hösten är här. Jag sitter på Restaurang Ratsstube och runt omkring mig skiner sommaren och folk ikapp. Jag hör Tyskar, Norrmän och Amerikaner, men faktiskt inga Skandinaver. På den lilla gatan Marktstrasse framför restaurangen strosar folk som på vilken sommardag som helst.

 

Små turisttåg åker förbi med skrattande och sjungande turister. Och själv dricker jag en Aperol Spritz, som på vilken sommardag som helst. Att den liksom är både frukost och lunch behöver vi inte prata så mycket om. Jag har beställt en tomatsoppa med grädde och basilikapesto till förrätt. Och jag hade rätt. Den smakar ljuvligt. Och fast jag inte ätit något på hela dagen, orkar jag inte äta upp. Huvudrätten är riktig tysk husmanskost. Fläskfilé med färska champinjoner, smörstekt potatis och bacon. Portionen är så stor, att hemma hade den ena halvan blivit morgondagens lunch.

 

Tyskland, Rüdesheim (33)

Tyskland, Rüdesheim (12)

 

Jag sitter och väntar på notan. Men det är ingen som har bråttom. Möjligtvis jag. Nästa punkt på mitt lilla program har redan börjat. En promenad, hike, på Rüdesheimer Hildegardweg till Abtei St. Hildegard. Men eftersom jag sköter mig själv denna veckan, Mrs Solo Traveller, är jag liksom bara ansvarig inför mig själv. Trots att jag är lite trött i benen, tar jag mig ändå an utmaningen. Det är ju ändå bara två kilometer. Uppför. Upptäcker jag lite senare.

 

Rüdesheim är ett riktigt litet familjeparadis. Jag passerar perfekta små trädgårdar med fiskedammar och vattenfall. Barn som sparkar boll med föräldrarna. Och på alla sidor möts man av vindruvsodlingar. När jag har en kilometer kvar, bestämmer jag mig för att vända. Benen är alldeles för trötta, så jag beger mig neråt igen. Innan ni dömer mig för den där kilometern, bör ni veta att jag redan hade gått tolv kilometer, och varit på gång sedan fyra på morgonen. Jag går en liten promenad i byn. Längs med Obberstrasse. Och det tar en stund innan jag inser att jag gått där tidigare på dagen. Jag kände knappt igen det. Då var det öde och tomt. Nu myllar både Oberstrasse och den kullerstensbelagda gatan Drosselgasse med musik, människor och glad stämning strömmar ut från värdshus efter värdshus mellan korsvirkeshusen.

 

Restaurangen för kvällen är Stiebler´s. Fast det är jättefint inne i restaurangen väljer jag att sitta ute. Under en enorm vinranka. Jag får träffa ägaren själv och hans fru. Och jag ber Klemens själv bestämma menyn åt mig. Det blir en sagolik pumpasoppa med thailändska smaker, kokosmjölk och chili. Till huvudrätt blir det fisk med smörstekt potatis. Och en kaffe på det. Dags att runda av dagen. Det har varit en lång, men fantastisk dag. Nu är dags att ladda om inför morgondagen och ännu mer äventyr och Tysk natur.

 

Tyskland, Rüdesheim (1)

Tyskland, Rüdesheim (10)

Tyskland, Rüdesheim (15)

Tyskland, Rüdesheim (3)

Tyskland, Rüdesheim (4)

Tyskland, Rüdesheim (6)

Tyskland, Rüdesheim (7)

Tyskland, Rüdesheim (8)

Tyskland, Rüdesheim (9)

Tyskland, Rüdesheim (17)

Tyskland, Rüdesheim (18)

Tyskland, Rüdesheim (19)

Tyskland, Rüdesheim (20)

Tyskland, Rüdesheim (21)

Tyskland, Rüdesheim (5)

Tyskland, Rüdesheim (11)

Tyskland, Rüdesheim (13)

Tyskland, Rüdesheim (14)

Tyskland, Rüdesheim (24)

Tyskland, Rüdesheim (25)

Tyskland, Rüdesheim (23)

Tyskland, Rüdesheim (22)

 

Translation:
Rüdesheim is really an exciting surprise. The little german gem hits me with it´s charm, lovely cottages and great atmosphere. 


Denna resan gjordes i samarbete med German National Tourist Board & Nordic TB under kampanjnamnet #EnjoyGermanNature  och #MittTyskland.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Vilket underbart ställe! Älskar såna korsvirkeshus! Men den där katten verkade inte uppskatta din närvaro, hehe ;) Blev glad av dessa bilder :)

  1. Jag med nu :). Knappt varit i Österrike/Tyskland/Schweiz tidigare. Men nu såå…
   Jag hade riktigt roligt med lilla kissen. Jag fick ta bilder, så länge jag inte
   rörde kameran framåt :D… Åh tack för dina fina ord. De gjorde MIG glad :D

 2. Vad fint du hade det! Älskar sensommar-ljuset.

  1. Helt fantastiskt och skulle absolut åka dit igen.

 3. Åh, vad jag skulle vilja besöka vingårdarna där.

  1. Tyskland är verkligen underskattat. Här i Rheingau, söder om Frankfurt, är det helt otrolig natur, fantastisk mat och ljuvliga viner. Klart du ska dit :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *