– Dagens Inlägg är ett Samarbete – 

Tyskland, Rheingau, Rudesheim (7)

 

Jag lämnar Rüdesheim Rheinhotel i Rüdesheim, Rheingau, för att börja dagens äventyr. På schemat står en romantisk tur med Linbanan, Seilbahn, upp till parken Landschaftspark och det berömda monumentet Niederwald, “Niederwalddenkmal”. Och det är en romantisk och underbar tur som tyvärr tar slut alldeles för snabbt.

 

I de öppna vagnarna känner man sig nära allt. Vindruvsodlingarna precis nedanför. Rhen som flyter bara en liten bit bort och Rüdesheim som försvinner i bakgrunden. Här uppe hittar man det 38 meter höga Niederwald monumentet, som byggdes i slutet på 1800-talet och utformades av Johannes Schilling från Dresden. Många tror att monumentet symboliserar Tysklands seger i Fransk-tyska kriget 1871, men statyn avbildar Germania, och hedrar sammanslagningen av av alla de mindre tyska staterna till En.

 

Bortanför statyn breder Landschaftspark ut sig. Så jag bestämmer mig för att ta en “promenad” genom parken. Men promenaden visar sig bli mer en vandring genom en skog och en vandringsled på 5,8 kilometer till toppen av Assmanshausen. Men med alla fotostopp känns den helt klart kortare, även om det tar dubbelt så lång tid. Solen strålar genom träden och färgerna är helt underbara och förändras hela tiden. En helt underbar led för alla möjliga vandrare. Jag passerar folk kittade med kängor och käpp, barnfamiljer, kompisgäng och till och med en man i rullstol. Tack vare de väldigt få backarna och kullarna tilltalar den många.

 

Tyskland, Rheingau, Rudesheim (4)

Tyskland, Rheingau, Rudesheim (8)

Tyskland, Rheingau, Rudesheim (10)

Tyskland, Rheingau, Rudesheim (5)

Tyskland, Rheingau, Rudesheim (6)

Tyskland, Rheingau, Rudesheim (9)

 

Framme i Assmannshausen tar jag Sesselbahn, Stolsliften, ner till byn. Där sitter jag. Har tid att fundera och slappna av lite. Och då sitter jag och funderar på det där jag sa om att resa själv. Att jag inte gillar att resa ensam. Jag har tänkt om och fått lite insikt. Det är faktisk rätt skönt och mycket trevligare än vad jag trodde det skulle vara. Att bara få va. Sig själv. Kanske jag fortfarande inte gillar transportsträckorna, men det här andra. Jag börjar gilla det. Och så är jag helt plötsligt i Assmannshausen. Den pittoreska lilla byn. Men jag ska inte stanna här idag. Jag ska upptäcka denna lilla byn en annan dag.

 

Från Assmannshausen tar jag Rössler Linie från pir två tillbaka till Rüdesheim. En romantisk båttur med mig själv och många andra. Vi passerar medeltida slott, vinodlingar på sluttningarna och gamla, gamla byar. Ja, helt klart har Rheingau mycket att erbjuda. Väl tillbaka i Rüdesheim har jag lite tid innan kvällsmaten. Så jag bestämmer mig för att åka Linbanan en gång till. Så kan det vara ibland. Och jag skulle kunna åkta runt och runt som på en attraktion på ett tivoli. För så mycket gillar jag det.

 

Upper Middle Rhine Valley. Det är vad dalen här kallas och anses vara Tysklands vackraste. Dalen som är ett UNESCO Världsarv. De små vinbyarna Rüdesheim och Assmannshausen är de idealiska utgångsplatserna för att upptäcka Romantiska Rhen och området Rheingau. Vindruvsodling är här en tradition sedan flera tusen år tillbaka. Vita Riesling viner och röda Spätburgunder från Höllenberg. Men här hittar man också den berömda brandyn Asbach.

 

Lite senare stegar jag in på Rüdesheimer Schloss där jag ska avsluta min dag. Och fast klockan bara är sex börjar det bli fullt. Vid pianot spelas igenkännande låtar och runt omkring dricker gästerna huset vin Georg Breuer, öl och skrattar. Susanne Breuer, ägarinnan, berättar att de alltid har fullt, året om. Och jag kan förstå det. När hon går runt, hälsar hon på alla och tilltalar flera vid namn. Jag äter gott, dricker gott och ser redan fram emot morgondagen.

 

Tyskland, Rudesheim, Vandring (2)

Tyskland, Rudesheim, Vandring (7)

Tyskland, Rudesheim, Vandring (1)

Tyskland, Rudesheim, Vandring (3)

Tyskland, Rudesheim, Vandring (4)

Tyskland, Rudesheim, Vandring (6)

Tyskland, Rudesheim, Vandring (8)

Tyskland, Rudesheim, Vandring (9)

Tyskland, Rudesheim, Vandring (5)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (14)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (13)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (10)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (15)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (16)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (4)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (5)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (6)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (9)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (2)

Tyskland, Rheingau, Assmanshausen (1)

Tyskland, Rüdesheim (26)

 

Translation:
Rheingau in Germany is really a stunning place och the nature here is beautiful. And the valley between Rüdesheim and Koblenz is a UNESCO World Heritage.

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram
I samarbete med: German National Tourist Board & Nordic TB, #EnjoyGermanNature #MittTyskland

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

12 Comments

 1. 5,8 kilometer fotopromenad? haha why not. Måste tagit dig en och en halv dag eller något liknande .. ;) hehe *mean*

  1. Hahahaha… typ…

 2. Ser väldigt härligt ut!

  1. Jag var superöverraskad. Gillade verkligen både Rüdesheim och
   Assmanshausen jättemycket.

 3. Vill dit!

  1. Perfekta stället om man gillar vin och långa promenader ;)

 4. Så härligt, och fantastiska vyer!! :)

  1. Gillade verkligen och rekommenderar en tur till vårt södra grannland :)

 5. Vackert, verkligen!

  1. Verkligen. Hade inte riktigt väntat mig så vacker natur.
   Och riktigt god mat var här med :)

 6. Hade inte läst ditt inlägg förrän nu, och ser att Tyskland verkar ha gett oss båda ungefär samma insikt: att resa själv är rätt najs ;-) Älskar tystnaden framför allt. Och att få bestämma allt. Ser så otyskt ut där du var förresten, med alla vinrankor. Men jättefint!

  1. Man kan inte hinna med allt ;). Ja verkligen. Jag insåg att resa själv är okej, så länge det inte är för
   många bussar och tåg inblandade :). Hade inte heller förväntat mig att det skulle vara så exotiskt.
   Men blev väldigt förtjust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *