– Dagens gästinlägg presenteras i samarbete med New York.se –

Usa, New York

 

New York är framför allt känt för berömda turistattraktioner som Times Square, Empire State Building och Frihetsgudinnan. Men den här metropolen har så mycket mer att erbjuda! Låt oss hoppa över vanlig sightseeing och upptäck hur du kan uppleva New York city som en äkta New Yorker. Eric från New York.se har hjälpt mig att samla ihop olika tips från hans erfarenheter som New Yorker och delar tips, adresser och annat om Staden som Aldrig Sover.

 

TAKBARER

 

En takbar är ett perfekt ställe för att ta en drink, lyssna på skön musik, och njuta av utsikten samtidigt. Här får du en sofistikerad sida av staden och kan koppla av tillsammans med andra New York-bor i stil. Njut av en god cocktail medan du blickar ut över sevärdheter som Empire State Building. Skål! Oavsett om du är i New York på sommaren eller vintern, är en rooftopbar är alltid en bra idé under alla säsonger på året. Under sommarkvällarna kan du njuta av en vacker solnedgång och på vintern kan du skåla tillsammans på en uppvärmd takterrass.

 

Om du vill besöka flera rooftopbarer på samma kväll, ta då en Rooftop Bar Tour i New York. Ni besöker tre olika takbarer på en kväll och utsikterna blir bättre för varje bar, eller så är det drinkarna som blir bättre, lite svårt att säga. Den största fördelen med en guidad rundtur är att man slipper de långa köerna vid entréer som ibland sträcker sig över en helt kvarter. När du går till en takbar i New York, kom ihåg att det är en klädkod som gäller. Det innebär inga gympaskor eller jeans.

 

Usa, New York

 

UPPLEV ÄKTA AMERIKANSK SPORTUNDERHÅLLNING  

 

Att gå och se en sportmatch är en typisk amerikansk upplevelse. Det spelar ingen roll när på året du befinner dig i New York, det finns massor av matcher året om. På sommaren kan du gå och se New York Yankees i Bronx när de spelar i Yankee Stadium. För er som reser till New York på vintern, går det att se när New York Rangers spelar hockey i världsklass i det berömda Madison Square Garden. Den berömda arenan ligger i hjärtat på Manhattan, nära Times Square. New York Knicks spelar också basket i Madison Square Garden. Gillar du inte att titta på sportmatcher? Inga problem. Köp något litet att äta och en kall öl, luta dig tillbaka och njut av den fantastiska stämningen under matchen. Det är verkligen en oförglömlig upplevelse.

 

Usa, New York

 

ETT ANNORLUNDA PERSPEKTIV 

 

Du kanske inte känner till den men Roosevelt Island Tram är en av New Yorks bästa bevarade hemligheter. Du kan njuta av en härlig panoramautsikt över staden och det kostar endast lika mycket som en tunnelbaneresa, $2,75, och du kan betala med ditt Unlimited MetroCard. Kabelbanan som åker över East River erbjuder en utsikt över Upper East Side och Roosevelt Island med omnejd. På Roosevelt Island kan du gå genom Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park och se ruinerna av ett före detta sjukhus för personer med smittkoppor. Sjukhuset är stängt och övergivet sedan länge och har staket runt omkring så du kan endast se det från utsidan. Det är fortfarande värt att ta en titt på den här lite dolda delen av New Yorks historia.

 

Usa, New York

 

DET BÄSTA PÅ BROADWAY 

 

När man åker till New York city ska man absolut inte missa att se en av de fantastiska Broadwayshowerna. Att se en av de berömda showerna står på ToDo-listan hos de flesta personer som besöker New York, men även New York-borna själva älskar att gå på teater. Det finns många shower att välja mellan och det går alltid att hitta en show som passar allas smaker. En av de mest populära och familjevänliga showerna är disneyklassikerna The Lion King. Hela produktionen runt om showen är helt otrolig och det är svårt att inte sjunga med när klassiker som “Can You Feel the Love Tonight” framförs på scenen. Det är verkligen en show som berör en och är att fint minne att ta med sig hem igen. The Lion King på Broadway ger dig under 2,5 timme underhållning av världsklass. Du kommer att lämna teatern och vara helnöjd med upplevelsen.

 

Usa, New York

 

NEWYORK.SE 

 

Eric från NewYork.se älskar New York, och går ofta och ser sportmatcher, shower och vet exakt var man kan äta de bästa burgarna och pizzorna. Han kan verkligen staden utan och innan och hjälper gärna till med att planera din resa, organisera bästa transfern från och till flygplatsen, boka biljetter till Broadwaymusikaler, rabattkort för sevärdheter och förstås även sportmatcher. Det som beskriver hans service på bästa sätt är tre saker: All information han ger är uppdaterad, ärlig och rakt på sak. Eric har lärt känna New York på många olika sätt, som turist, som äventyrslusten 20-åring, som pappa till två små barn, och han har bott i olika stadsdelar i New York. Letar du efter information om New York? Kontakta Eric.

 

Usa, New York

 

Translation
Here are some of the best tips to discovering New York like a local. 

 


Dagens inlägg är ett gästinlägg i samarbete med Newyork.se. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

5 Comments

 1. Såg ju självklart denna rubrik sticka ut i Bloglovin’ och var tvungen att läsa, New York-nörd som jag ju är. ;) Alltid toligt att ta del av andras NY-tips, inte minst från lokalbor.

  Klivit av på Roosevelt Island har jag inte gjort än men har funderat på det i samband med turen över East River. Bra tips! Fler borde för övrigt våga sig lite utanför Manhattan. I Queens (Astoria) har jag ätit mitt livs godaste arepas!

  Själv är jag extra förtjust i de dolda parker och trädgårdar som finns runtom i staden – vissa otroligt imponerande! De sköts ofta av eldsjälar och bjuder på riktiga oaser, där man kan finna speciell flora och fauna. Här arrangeras också lokala tillställningar, som fyller många fina funktioner och syften.

  Kul med tips om takbarsrunda också! Älskar takbarer.

  Underbara New York! Räknar nu ner till nästa resa.

  1. Du är så välkommen. Har med tagit bilder på den den där tramen, men aldrig åkte den :). Vill också besöka North Brother Island nästa gång, om man får :).
   https://www.discoveringtheplanet.com/north-brother-island-i-new-york/
   Du får jättegärna gästa om du orkar och har tid Anna. Typ Annas 12 New York favoriter :).

   1. Ja, den ön skulle jag också vilja besöka. Man får söka om tillstånd och sådant ges främst för “övertygande akademiska och vetenskapliga syften”. Men söka kan man ju! Dock är ön stängd mellan 21 mars och 21 september eftersom den också utgör ett fågelskyddsområde.

    Tack så mycket, det ska jag ha i åtanke! :)

    1. Ja det är ju tyvärr så. Men hamnar vi inte lite under akademiska syften ;) :).

     1. Jo, det bestämmer vi. Hehe. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *