– I samarbete med EF Education – 

 

Att lära sig ett nytt språk är inte alltid så lätt. Framför allt inte om man försöker göra det här hemma. Självklart är det lättare att lära sig ett nytt språk genom att studera utomlands. Genom att befinna sig i landet där det pratas och där man behöver utöva språket i sitt vardagsliv. 

 

I vår globala värld kommer det kanske inte som en överraskning att allt fler väljer att studera utomlands eller att resa och arbeta utomlands. Att ha läst utomlands är inte bara en värdefull merit på CV:et och något som förbättrar språkkunskaperna avsevärt, men också bra för självförtroendet och ens personliga utveckling. Det är en unik kulturell upplevelse och man får en annan förståelse för andra kulturer genom att vara mer medveten om hur världen ser ut och förstå kulturella skillnader. 

 

Jag har alltid varit intresserad av språk och utöver svenska, engelska och makedonska, har jag läst italienska, franska och ryska. De där två veckorna med intensivspanska vet jag inte ens om jag vågar nämna. För någon Spanska kan jag inte. Under de skolåren fick jag möjlighet att resa till några av länderna och testa mina språkkunskaper på plats. Och det gör något för självförtroendet när man inser att man faktiskt klarar sig på sina språkkunskaper. Det finns fem länder i Europa jag gärna skulle åka/ åka tillbaka till för att studera och utveckla mina språkkunskaper.

 

SPANIEN | SALAMANCA

Förra veckan var jag i Spanska Salamanca i Kastillien och Leon och besökte deras universitet. Av skolans 21 000 studenter per år, är 5 000 utländska studenter. Och jag förstår varför. Salamanca är en fantastisk miljö att lära sig ett nytt språk i. När jag som femtonåring fick mitt första jobb som assistent till den marknadsansvarige på företaget, fick jag möjlighet att läsa spanska på företaget. Dock räcker inte mina två veckors spanskastudier långt, och jag skulle gärna åka tillbaka till Spanien för att studera några månader.

EF har språkresor till Madrid, Barcelona och Malaga.

 

Spanien, Salamanca

 

FRANKRIKE | FRANCE COMTÉ & PARIS

Jag går sista året på gymnasiet och läser Franska. Som en del i vår utbildningsplan åker vi till östra Frankrike i två veckor för att praktisera vår franska. Det blir en av mina mest minnesvärda resor från tonåren. Vi lär oss franska genom att gå på guidade turer och titta på arkitektur. Vi lär oss franska genom att laga mat med de bästa kockarna i France Comté. Och vi lär oss franska genom att umgås med fransmän som inte pratar så bra engelska. Den resan gjorde mycket för mig personligen och är en av mina mest minnesvärda resor någonsin.

EF har språkresor till Paris och Nice.

 

 

ITALIEN | VENEDIG

Min första resa till Italien går till Venedig. Igen är det en resa under mina gymnasieår då jag läser Italienska. Vi åker till Venedig för att praktisera våra nyvunna kunskaper. Jag har bara läst italienska ett år när vi åker dit, men känner att jag klarar mig riktigt bra. Att lära sig Italienska på plats är nog en dröm för många och jag skulle gärna också göra det igen. Rom är ett alternativ, men det finns många platser i Italien jag gärna skulle bo en stund i. Som Sicilien. Tänk att studera utomlands här!

EF har språkresor till Rom.

 

Italien, Rom, of the beaten path

 

MALTA | KANSKE SNART

Malta är landet jag ännu inte besökt. Vilket så klart gör det ännu mer lockande att åka dit för att lära mig ett nytt språk och samtidigt upptäcka ett nytt land. Kanske av alla de här fem länderna är det landet som står högst upp på önskelistan för utlandsstudier.

EF har språkresor till St Julians.

 

STORBRITANNIEN | SKOTTLAND

Mitt första besök i Storbritannien var i höstas när jag reste runt i Skottland. Utöver det, har jag faktiskt inte besökt detta stora land. Men nyfikenheten är väckt. Och så många som åker till Storbritannien för att studera engelska kan ju inte ha fel. Kanske jag inte skulle åka till London, men jag skulle absolut kunna tänka mig några månader i Cambridge, Oxford eller Cornwall.

EF har språkresor till London, Manchester, Ashridge, Bournemouth, Brighton, Bristol, Cambridge, Eastbourne och Oxford.

 

 

Translation:
Here are five countries in Europe that I would love to visit for a longer period to studie a language. 

 


Dagens inlägg är ett samarbete med EF Education.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *