Vi, tre polare, bestämde oss för att åka till landet “down under”. Ett enormt land, men vi beslutade oss snabbt för östkusten. Men den där östkusten är ju en bra bit kustremsa, så vad vill vi se och göra? Det var research som gällde, vi läste på nätet, kollade med polare & släkt som varit där och bor där. Vår planering hemifrån var rätt detaljerad, men vi hade bara bokat boende för de tre första stoppen och hade lämnat en del utrymme för ändringar…

 

Vad blir kostnaden för en sådan resa? Det var svårare att veta. Det mesta på nätet var “Backpackerbudgetar” och vi var inte så sugna på att bo med 10 andra. Så kostnaden fick ge sig lite efter hand :). Vi följde vår ”gameplan” ganska bra med några mindre förändringar efter lite tips och “känsla”…

 

Sydney – Första anhalten. Vi började med Sydney för att vi ville fira Nyår här och det var riktigt lyckat, ett bra beslut. Darling Harbour & Harbour Bridge/Operahuset var riktigt bra. Sydney tillhör ju en av de dyrare städerna i världen och just under denna period är det dyrt med boende, så var ute i god tid om ni vill vara här över nyår. The Rocks, Harbour Bridge med Operahuset, Darling Harbour måste besökas. Men ta gärna en Hop on Off buss och se vad ni tycker är värt ett besök. Tyckte att både Bondi & Manly var bra stränder, tummen upp för båda.

 

 

Surfers Paradise – Det var många som sa till oss att det var väldigt “turistigt” och att man inte skulle spendera mycket tid här. Vi var här i 2 nätter och tyckte inte det var så pjåkigt, fina stränder & skön atmosfär. Hade lätt kunnat spendera 3 – 4 nätter här.

 

 

Byron Bay – Alla sa till oss att absolut inte missa Byron Bay och de hade rätt! Det var helt underbart, avslappnat, vackra utsiktsplatser, bra uteliv, grymma stränder & skönt folk. Här kan man passa på att slappna av lite och bara njuta. Det enda vi kände oss manade till att göra var att se Cape Byron och Light House och det gjorde vi rätt i, helt underbart, rekommenderas!  Vi hade bokat 4 nätter här men ökade på med 2 nätter till…

 

 

Noosa – Vi ville åka både till världens största sandö den berömda Fraser Island och Steve Irwins Australia Zoo, och då hamnade vi i Noosa eftersom det ligger mitt emellan. Hervey Bay & Brisbane var också alternativ men vi valde bort det efter att ha pratat med lite folk… Noosa var väldigt lugnt och skönt, inte mycket att göra så man fick lite tid att ”återhämta sig”. Vi körde våra utflykter härifrån varannan dag så vi blev riktigt utvilade.

 

 

Airlie Beach – Mysiga Airlie Beach, är väl egentligen ett utgångsställe för segling runt Withsunday Islands men vi tyckte det var väldigt nice här också. Där ordnar de (som på de flesta ställen) en massa utflykter. Vi valde att snorkla vid korallrevet och att åka till Withsundays, mer specifikt White Heaven Beach som ska vara en av världens finaste stränder. Den var väldigt fin (men ha inte blått på er bara, attraherar en massa äckliga hästfluger typ). En liten notis, Fools Gold med Kate Hudson spelades in här. Hon åt på Capers, en restaurang på gågatan, det gjorde jag också :).

 

 

Carins – Uppe i regnskogen, just denna period är en regnperiod. Vi hade lite otur med vädret här eftersom det vår en tropisk storm på väg in så vi missade att åka till Barriärrevet härifrån. Det regnade varje dag men det gjorde inget, nattlivet var riktigt nice och här var väldigt fint i övrigt. Vi åkte även på White Water Rafting i Tully, som var något av det roligaste jag har gjort, rekommenderas starkt! Finns många bra utflykter som kan göras härifrån.

 

 

Melbourne – Det känns som Melbourne var en av platserna där vi fick för lite tid, väldig vacker stad och vi hann bara ta in en bråkdel på de 3 dagar vi hade där. En härlig matkultur, mycket shopping, uteliv och Australien Open (dominerade) som spelades när vi var där.

En liten resekalkyl… Så här såg det ut för oss… Cirka.. Fickpengar utöver detta.. Runt en 30 000 per person…

 

 

Några prisexempel…
– Dagstur till Fraser Island kostade 170 dollar (ca 1200kr)
– McDonalds index  :) . En meny låg på runt 10 – 12 dollar (runt 80-90kr kan vi säga…)
– Inträdet till Australia Zoo kostade 60 dollar (ca 420kr)
– 3 gintonics på Nattklubb, 20 dollar (140-150kr)
– ÖL kostade runt 6 dollar ute (40-50kr)
– Rafting kostade 230 dollar ( ca 1600kr)
– Pasta på ”normal” restaurang 15-20 dollar…

Alltså inte jättebilligt, det finns ju alltid några guldkorn om man letar lite… För er som röker och funderar på att sluta, åk till Australien, ett paket Malboros kostar 110 – 130 kr… :).

SLUTORD: ALLA MÅSTE ÅKA TILL DETTA MAGNIFIKA LAND, GRYMMA MILJÖER, SKÖNT VÄDER & HELT UNDERBARA MÄNNISKOR!

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *