Rio De Janeiro011

 

Dagens Gästinlägg kommer varken från en bloggare eller expat. Idag gästas vi av min bror Igor Nasteski. I Januari/februari var han på karnevalen i Rio De Janeiro i Brasilien. En dröm för många. Här kommer hans bästa tips för en semester i Rio i korthet. Alla bilderna är tagna med mobil.

 

Man kan faktiskt åka långt, till en exotisk plats och inte planera för mycket. Bara njuta… Det finns hur mycket som helst att se och göra i denna härliga stad och vi valde den perfekta tiden att landa. På karnevalens första dag. Folkfest överallt! Och karnevalen var vårt enda måste.

 

Vi tog taxi till hotellet som ligger en gata från Rue Atlantica, den trafikerade gatan framför Copacabana vid Posto 5. Perfekt läge i zona zul. Den “säkra” zonen, mitt i mellan Ipanema och Copacabana. Här är bra att bo kände vi direkt, mycket aktivitet, liv på gatorna längs stränderna, folk i rörelse hela tiden.. I zona zul området finns allt, restauranger med riktigt bra mat, små barer med grymma drinkar, shopping, nattklubbar. Det är bara att gå runt, man hittar garanterat något man gillar.

 

Vi valde att bara ta det lugnt och njuta av sol, strand, bad, mat och dryck så mycket som möjligt. Bara se det absolut “viktigaste”. Alla dessa var otroliga upplevelser. Stränderna, statyn och sockertoppen talar för sig själv, men något jag känner att jag måste skriva lite extra om är Sambadrome. Samadrone är en 700 meter lång, 30 meter bred gata med läktare uppbyggda längs med hela gatan. Där skolor med elever på flera tusen går sina samba parader. Man måste köpa biljetter till detta och det rekommenderas starkt! Grym upplevelse!

 

Våra bästa måsten när man är i Rio!

Jesusstatyn
Sockertoppsbergen
Maracana
Copacabana
Samabdrome
Stadsturen.  
Försök få med områdena Santa Teresa och Lapa. Trappan i Lapa är otrolig och katedralen är riktigt häftig.

 

För tillfället är det väldigt prisvärt för oss svenskar att åka till Brasilien och Rio. Här kommer några prisexempel:

Heldagpå stranden för 2 personer med 2 parasoll, 2 solstolar, 5 drinkar var, cirka 200 SEK  inklusive dricks. +/- någon 10:a.

Mat på restaurang, rätterna är i princip alltid för två personer. Cirka 70 – 80 SEK per person för en riktigt bra varmrätt.

En riktigt bra caipirinha eller mojito på en bra bar, cirkaa 50 SEK. Öl 10-15 SEK.

Och just det, säkerheten, samma som alla andra storstäder, med sunt förnuft kommer man långt. Vi kände oss aldrig osäkra.

Vill du läsa mer om Rio De Janeiro läs Vagabonds guide och deras favoriter i Rio eller gå till Brasilienguiden.

 

Rio De Janeiro001

Rio De Janeiro003

Rio De Janeiro006

Rio De Janeiro007

Rio De Janeiro009

Rio De Janeiro004

Rio De Janeiro002

 

Rio De Janeiro005

Rio De Janeiro008

Rio De Janeiro010

 

Translation;
This weeks guest post is by my brother Igor Nasteski. This January he went to the carneval in Rio de Janeiro in Brazil. 

 

Foto: Igor Nasteski
Text: Igor Nasteski

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *