Göteborg, Ruby Bar (19 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (18 av 29)

 

Att hamna tre gånger på samma ställe under två dagar måste betyda något. För det var precis det som hände oss under vår helg i Göteborg. Redan första kvällen hamnar vi på Ruby BarScandic Rubinen, mitt på avenyn.

 

Vi beställer vars ett glas Champagne och deras Charkbricka “Kökets val av ost och Chark”. Nästa gång blir det att beställa dubbelt upp av den goda brickan med bland annat Parma, Tryffelsalami, Brie och Copa Antico. För vem behöver annan kvällsmat när man kan umgås över god plockmat. Och med lite Champagne till kan det bara inte bli fel. Andra kvällen börjar vi med en drink igen på Ruby Bar. Sedan går vi ut på avenyn för att äta. Men halvvägs under middagen önskar vi att vi hade stannat för att äta på Scandic. Så efter middagen går vi så klart tillbaka Scandic och börjar på Takbaren. Sedan fortsätter vi till första våningen igen och avslutar kvällen på Ruby Bar.

 

På dagen är loungen det absolut bästa stället att sitta och jobba i lugn och ro. Här är mysigt och dolt i borden finns alla laddningsstationer du kan behöva. Och så baren så klart. På eftermiddagen närmare kvällen börjar stället fyllas av de som bara vill ta en lite drink innan de går hem. Och när de gått hem dyker de sofistikerade förfestarna upp. Och samtidigt med dem en DJ som spelar världens bästa loungemusik.

 

Kanske det är alla de där sakerna som gör Ruby Bar. Maten, drickan, inredningen, de levande ljusen och de lockande sofforna. Och jag kommer gärna tillbaka för allt det där. Men jag kommer också komma tillbaka på grund av servicen. Personligen har jag på Ruby Bar fått ett av de trevligaste och vänligaste bemötanden jag någonsin fått av en barpersonal. Vänligt, äkta och ingen stress, men ändå snabb service. Den ni.

 

Göteborg, Ruby Bar (3 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (9 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (16 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (17 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (4 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (1 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (6 av 29) Göteborg, Ruby Bar (15 av 29) Göteborg, Ruby Bar (14 av 29) Göteborg, Ruby Bar (11 av 29) Göteborg, Ruby Bar (10 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (8 av 29) Göteborg, Ruby Bar (7 av 29) Göteborg, Ruby Bar (2 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (21 av 29) Göteborg, Ruby Bar (22 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (20 av 29)

Göteborg, Ruby Bar (24 av 29) Göteborg, Ruby Bar (25 av 29)Göteborg, Ruby Bar (23 av 29)

 

Translation;
If you ever are in Gohthenburg, you have to go to Ruby Bar at Scandic Rubinen for a drink. Great place to start and end the evening. 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

 1. Jag har faktiskt inte besökt Ruby Bar trots att jag bor i Göteborg, det är lite dåligt av mig. Vardagslyxerbjudandet där är ju nått jag kommer springa till när jag inte är gravid längre ;) Älskar champagne och ostron ju!

  Det var väldigt roligt att träffa er sist även om vi inte hann med att prata så mycket. Hoppas på fler gånger. Kram Maria

  1. Även om det kanske inte är så kul tema som du är van vid :), så är
   den verkligen värd ett besök. Och det samma. Hoppas vi ses igen. Vi
   har ju på något sätt besökt många samma länder. Kramiz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *