Jag är kanske inte en direkt rojalist, men jag gillar att vi har ett kungahus. Det tillför en lite extra charm till vårt avlånga land. Så när kungen och drottningen dök upp på Kristianstads 400-års kalas, var jag ju så klart tvungen att vara på plats och ta lite bilder.

 

Det mest dramatiska med dagen var kanske inte kungaparet, som det borde, men allt runt omkring. Känns som om Kristianstad vaknat till liv. Det fina vädret, allt folk som hittat ut och lite event på stan. Förutom kunglig parad, bjöds det på tårta, och saluterades. Lite mysigt var det att också att se Pernilla Andersson sitta och spela sin musik live på en av gågatorna.

 

Kalaset fortsätter i två dagar till. Programmet till allt som händer hittar du bland annat här eller ladda ner programmet som pdf. Tyvärr tycker jag att man har misslyckats lite med evenemangssidan och den är inte helt lättnavigerad. Dessutom måste man ibland kolla både pdf och sidan, för vissa evenemang finns inte med i pdf´n.

 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *