Det är en av de där fina dagarna i Maj och vi har inget planerat. Så vi bestämmer oss för att göra en liten roadtrip i närområdet. Framåt eftermiddagen börjar det suga lite i tarmarna och vi funderar på var vi kan fika. Men en Söndag i trakterna här kan det vara svårt att hitta något som är öppet efter fyra. 

 

Efter funderingar fram och tillbaka, kommer jag så på. Bellas Place i Bromölla. Där har vi inte varit så vi styr mot Bromölla helt enkelt. Ett ställe som jag konstigt nog inte hade hört talas om förrän mina roadtrippande Stockholmsvänner Helena och Katarina var här och nämnde att de skulle dit. En äkta Amerikansk Diner med vibbar från 50-talet med en fantastisk miljö. Jag är helt tagen av alla detaljer och springer omkring och tar bilder vitt och brett. Och glöm inte titta upp.

 

Skulle jag åka dit igen? Absolut för den fantastiska miljön och den supertrevliga servitören som tog sig tid att skoja med oss, fast han egentligen inte hade tid. Men absolut inte för maten [allt smakade likadant], absolut inte för priset [som var alldeles för högt för den kvalitén] och absolut inte för servicen [den stackars servitören jobbade hela restaurangen själv, och beställa mat fick man göra i baren]. Men vi hade så klart en riktigt bra dag.

 

“På Bella´s place i Bromölla möts du av rock´n roll, kromade lister och
filmstjärnor.  Restaurangen är som hämtad ur en 50-talsfilm. Här
serveras bland annat amerikanska hamburgare. I baren kan du beställa
en riktigt smaskig milkshake – with a cherry on top! Från högtalarna
hörs det välkända klassiker som Elvis Presley och Chuck Berry.”

 

PS: Bromölla är en egen Kommun och alltså egentligen inte Kristianstad. Men valde att kategorisera det så, för att det ligger så nära Kristianstad. 

 

 

 

Translation:
If you are in Skåne in the South of Sweden and in the mood for an American Touch, visit Bellas Place in Bromölla for a touch of an Ameican Diner.

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Vilket kul coolt ställe!

    1. Riktigt coolt :). Undrar hur många det finns i Sverige? Vet att det finns ett liknande i Helsingborg med.

  2. Men åh vad häftigt! Dit måste man ju åka någon gång :)

    1. Passar ju din genre lite, men förvänta dig inte för mycket av maten ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *