Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

– Resan gjordes i samarbete med Visit Flanders och Nordic TB –

 

Under vår resa i Flandern hade vi haft lyxen att få äta på många fina och trevliga restauranger och krogar. Idag vill jag tipsa om mina två favoriter i Brygge. Den ena med supermysig miljö och den andra med fantastisk mat. 

 

KOK AU VIN
För maten

Bistro Kok Au Vin har förvisso inga Michelinstjärnor, än, men är en av restaurangerna i Brygge som Guide Michelin tipsar om. Den innovativa restaurangen jobbar så klart mest med lokala råvaror och gör mycket av lite. Man gör numera till och med sin egen Burrata [handgjord delikatessmozzarella som normalt görs i den Syditalienska regionen Apulien]. Vi äter hembakat bröd med paté på sidfläsk, burrata med bresaola [lufttorkat nötkött som kryddats med salt och peppar] och fantastisk fisk med polenta. Allt så klart serverat med väl utvalda viner. Och uppläggningen av maten är som gjord för foodnördar och matbloggare.
Pris: En trerätters lunch går på 28 Euro.
Pris: Femrätters smakmeny går på 60 Euro.

 

 

GRAN KAFFEE DE PASSAGE
För stämningen och mysfaktorn

Gran Kaffee De Passage är en av de där restaurangerna som bara fångar en med sin unika stil och inredning. Som en uppochner hängd Julgran. Gamla Tavlor. En jordglob. Stolar i fransk stil. Maten har mindre betydelse och är okej, men här sitter man inpå nattimmarna och löser världsproblem över en kall öl.
Pris: Från 9 Euro till cirka 20 Euro

 

Daniel från Dryden var så klart också med på resan. 

 

Translation:
Visiting The Flanders I had the possibilty to try out some great restaurants. Here are my two favourites in Bruges in Belgium.

 


Resan gjordes i samarbete Visit Flanders, Nordic TB och Brussel Airlines, #Shortbreakinflanders, Visitflanders

Foto av mig: Sophie Redisch 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Uhh jeg kunne godt spise det måltid på Kok Au Vin igen :-) Det var super lækker mad.
    /Annette

    1. Jag med. Sååå gott.

  2. Ja, det var väldigt fina ställen vi åt på med härlig mat! Inte så ofta jag själv väljer såna restauranger så skön kontrast mot mina andra resor. :)

    1. Vi är inte heller jättebra på att välja denna typen av restauranger. Har väl hänt typ två, tre gånger max. Man borde göra det lite oftare :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *