Ni har kanske hört ordet Bento Box eller Bentolåda förr. Bentō är det japanska namnet för lunchlåda. Vi är vana att se dem som en fyrkantig låda med olika fack och traditionellt fyllda med ris, fisk eller kött och en eller flera små grönsaksrätter. 

 

Men när vi var i Arashiyama fick vi uppleva en helt annan typ av Bento Box. En fantastiskt vacker Bentolåda. Mannen var ganska nöjd över sitt val och jag fick inte ens tjuvkika på understa lagret. Normalt öppnar man hela lådan och plockar från alla delarna. Mannen valde överraskningsmomentet och tog sig neråt ett lager i taget.

 

Fakta om att äta på restaurang i Japan;
I princip alla restauranger har utanför restaurangen en display på sina rätter. Konstverk gjorda av plast. Så även om menyn inte finns på engelska är det lite lättare att välja. Faktum är, att samma konstverk i plast finns i delikatessaffärerna för att visa vad som finns i de fina lådorna.

 

Japan, Bento 1

Japan, Bento 2

Japan, Bento 3

Japan, Bento 4

Japan, Bento 5

 

Translation;
A Bento Box is a Japanese Lunch Box usually filled with fish or meat, rise and vegetables. 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Det ser ut som en variant av de malaysiska “matlådorna” man kan hitta överallt här i Singapore, fast de är oftast runda och med något vackert mönster på. Det där med plastmat på display är även den mycket vanligt förekommande, men om den är så lik den riktiga varan alla gånger är ju tveksamt…

  1. Daniela says:

   Av någon anledning såg vi inte några liknande när vi var i Malaysia. Men jag kan hålla med
   om likheten, plasten är alltid snyggare :)… Men om menyn är på Japanska är det kanske lite
   bättre än inget :)

 2. mm, ser gott ut! :)

  1. Daniela says:

   Riktigt gott :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *