Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

Längs med Sanur Beach finns det gott om ställen att ta en kall drink på. Men gränsen mellan bar, café och restaurang är tunn. De flesta barerna serverar också mat och de flesta caféerna serverar också öl. Som en typisk turiststad finns det dessutom mycket internationell mat att välja på, emellanåt kunde det till och med vara svårt att hitta lokal balinesisk mat, vilket man lättast hittade på den lokala marknaden. 

 

Maten på Bali

Att bo och leva på Bali är billigt. Men som med de flesta turistländer, ju närmare turistorterna desto högre priser. Trots det kommer man undan med ganska prisvärda restaurangbesök. Matkulturen på Bali kan variera en hel del, men ris är basfödan och används i alla dess former. Stekt, kokt, wokat med många goda tillbehör. Det är vanligt med matstånd, som kallas ”warungs” och det är där du kan få uppleva riktig Indonesisk mat som till exempel Nasi campur, ris med de tillbehör som är aktuella för den dagen. Att beställa in en Nasi goreng är naturligtvis ett måste, då det är deras nationalrätt och ofta väldigt smakrik. Men också gado gado och satay [grillspett] är populära rätter.

Gå på restaurang

När du är på Bali så får du inte missa att äta fisk och skaldjur som är en stor del av matkulturen. För att släcka törsten så kan du alltid beställa deras största lokala öl, Bintang, som betyder stjärna. Priset varierar som sagt beroende på var man äter. Du kan äta i ett litet gatukök för 10-15 kronor för en rätt eller på en riktigt fin restaurang för 200 kr per rätt. Här kommer våra favoritställen i Sanur. Vårt topprankade hittar ni längst ner.

 

2# BAMBOO CAFE
Här åt vi kanske den godaste Balinesiska maten i Sanur. Balinesisk tapas upplagda i små skålar gjorda av bananblad. Till efterrätt blev det en supergod inbakad glass, typ Glace au Four, fast kanske godare. Fantastisk utsikt och supertrevlig personal.

 

3# COCO BISTRO
Kanske en av de finare restaurangerna längs med strandpromenaden i södra Sanur. På menyn hittar man förutom kötträtter, italienskt med pizza och pasta också färsk fisk, skaldjur och hummer. 300 gram hummer kostar cirka 130 kronor. Tyvärr tar min italienska tarm över och det blir pasta för mig men tonfiskstek för mannen. Här har man dessutom fantastisk solnedgång över havet. Helt klart en favorit.

 

4# TRATTORIA Italiana
Restaurangen är fullsatt. Framför allt är det Asiatiska gäster som hittat hit. När vi fått in maten förstår vi snabbt varför den är så populär. Maten håller hög standard och vi som nyligen var i Italien har inget att klaga på. Tvärtom.

 

5# THE VILLAGE
The Village är också en Italiensk restaurang men med kanske lite högre klass på både maten och personalen. Den ligger längs med huvudgatan vid Hotel Griya Santrian. Vi beställer in en riktigt god vedugnsbakad pizza med peperoni och korv för 125 kronor, vilket är ganska dyrt för att vara här. Men vill man lyxa till det så är det absolut hit man ska gå.

 

6# BAMBOO BEACH BAR
Bambo Beach är en av barerna som har fantastisk läge över havet och stranden. Själva baren är jättemysig och vill man kan man sitta i små gungor. Däremot får man vara beredd på ganska seg och förvirrad service. En drink går på cirka 50 kronor.

 

7# GENIUS CAFÉ
Genius Café är kanske en av de mysigare barerna att hänga på. Gott kaffe, hyfsad mat, wifi, beanbags på stranden och livemusik på kvällarna. Men det är absolut inte bland de billigaste ställena att äta på. Mat för två, två drinkar och två öl går på cirka 300 kronor.

 

8# IZIKAYA
Izikaya är också en av de där mysiga restaurangerna i Södra Sanur. Vi beställer in varsin drink med Arrak. Min heter Obama och mannens Attack. Vi upptäcker snabbt att kanske inte Arrak är för oss.

 

9# STIFF CHILLI
Stiff Chilli borde kanske egentligen inte vara med på listan alls. Enda anledningen till att den får vara med är deras friterade chilis fyllda med mjukost. Jösses så goda. Restaurangen ligger nere vid stranden och är mer ett hak och bar. Men av någon anledning är här alltid fullt med folk. Kanske för att det är ett trevligt ställe och trevlig personal. Maten är typ nästan okej och fräschheten på stället går att diskutera. Prislapp för fyra öl, en förrätt, en pasta och en grilltallrik med fisk cirka 280 kr.

 

1# LILLA PANTAI
Lilla Pantai blir vi ganska snabbt stammisar på. Utöver fantastisk utsikt, mysig inredning, fräscht ställe och bästa hälsodrinkarna har de även riktigt god mat. Kanske inte bästa eller trevligaste servicen, men inte så dålig att vi inte hamnar här om och om igen. Jag äter den kanske godaste Seafood Chowdern jag någonsin ätit, en typ av skaldjurssoppa. Vår sista dag här upptäcker vi dessutom att ägarna är svenska och avslutar får Balinesiska resa med svenska köttbullar. För två glas hälsojuice, två flaskor vatten och lunch för två betalade vi 200 idr, cirka 140 kr.

 

Translation:
Here are our nine favourite restaurants and bars in Sanur in Bali. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

10 Comments

 1. Jag blir ju hungrig av att läsa ditt inlägg och kolla på alla matbilder. Och de där köttbullarna såg riktigt smaskiga ut :)

  1. Haha. Mat e gott :)). Ses vi på Travel Eventet eller e du iväg?

   1. I juni? Har planerat att komma, men måste hem antingen samma kväll eller tidigt morgonen efter :(

    1. Jag tänkte åka upp redan på torsdagen. Pratar lite med Cathinka om att se tidigare på dagen på fredagen, men är också där torsdag kväll…

     1. Aha men det låter ju trevligt! Men det är bestämt alltså, att du åker redan torsdag?

      1. Ja. Tar taget upp vid lunch tror jag, så är jag där vid fyra fem.
       Hade jag vetat att du skulle till Bukarest hade jag kanske också
       tackat ja :). Vi måste bli bättre på att kommunicera :)

 2. Så läckert! Jag blir hungrig. Det är så fint med maten i bananbladen tycker jag.

  1. Känns som att allt som serveras i bananblad ser lite godare ut :)

 3. Vart bor du nånstans? Är också lite sugen på att komma upp torsdag. Vi får se.

  Åh visste inte att du också hade ansökt! Men ja, det måste vi bli! Hade varit så kul om du också hade varit här!

  1. Bestämde i sista rundan att tacka nej . Ork du vet. Skickar pm till dig imorgon..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *