April har varit en riktigt bra månad. Ja trots det inte oväntade Aprilvädret med både sol, snö, regn och hagel. Däremot har jag misskött bloggandet lite. Efter en resa i mitten på månaden glömde jag min dator hos mamsen och där hade den semester ett tag. Så nu ligger det många inlägg i pipen, får se hur mycket som orkas och hinns med. 

 

1# Bästa Låten Just nu
Jag har nog snöat in lite på Alessia Cara. Hennes Scars to your beautiful är så fin, men hennes How far I´ll go fick också komma med på listan denna månad.

 

2# Bästa TV-serien just nu
Ibland hittar man serier som man bara verkligen gillar. Tyvärr är det ibland också så att det är just de som det inte finns så många säsonger av. Som månadens scy-fy serie Firefly, en säsong och Young and hungry med sina två säsonger. Suck. Young and Hungry är en lite rolig komedi om en ung tjej som börjar som jobba som privat kock och blir kär i chefen. Och eftersom de var så korta började jag titta på ytterligare en komedi, The Great Indoors. En liten parodi på 70-talister som måste jobba med milleniumbarn och hur handikappade de är utan sina telefoner.

 

3# Månadens Roadtrip / Resa
I april blev det två resor. En kort, hysteriskt rolig, resa till Burg i Tyskland med lite väninnor och en resa till Toscana och Florens i Italien med mamma och syster. Jag blev överförtjust i Florens och ser redan fram emot att få åka dit igen. Hela filmen från resan kan ni se i inlägget Florence, You had me at Hello.

 

 

4# Ett land jag tittar lite extra på just nu
Jag sneglar ganska mycket mot Sydamerika. En världsdel som vi besökt extremt lite. Utöver Brasilien har det tyvärr inte blivit mycket mer. Vi har däremot avverkat ganska mycket i Centralamerika och Karibien. Det är många av länderna som lockar och jag vet att det kommer bli svårt att bestämma vilket som ska besökas först. Peru, Chili, Bolivia, Argentina, Colombia eller Ecuador.

5# Januaris månads mest Inspirerande Bloggare
Peter och Helena på Freedomtravel har gjort något helt galet. Något som jag sååå önskar att jag hade kommit på först. De har skapat en sida som heter Resa i världen. Det är över 600 länkar från 150 länder där de har samlat reseberättelser från resebloggare. Så behöver du information om något specifikt land är det dit du ska gå för att direkt hitta vilka sidor som skrivit om destinationen. Och så klart har Discovering The Planet få vara med under några länder.

6# Mina favoritinlägg hos andra bloggare denna månad
Ja, det måste ju vara Peter och Helenas inlägg/sida ovan.

7# Månaden favoritinlägg på Discovering The Planet
Mitt eget favoritinlägg är inlägget om Tyska Burg. Beror kanske mest på att jag var sååå nöjd med vår lilla film och själv tycker den är väldigt rolig. Men det som drog flest läsare denna månad var Åtta av världens läskigaste broar.

8# Månadens bästa händelse
Förutom de två resorna, måste det vara den Österrikiska temakvällen vi hade hos finaste vännerna. Eftersom tyska aldrig varit mitt kall kan jag inte ens repetera kvällens meny. Men vi drack Aperol Spritz och fick en magisk Äppelknödel till efterrätt.

 

 

9# Detta har hänt på bloggen denna månaden
Har fortsatt ta det lugnt med det bloggrelaterade även denna månad. Visst svider det att behöva tacka nej till erbjudanden om resor och projekt, men hälsan måste gå först. Tror däremot att det kan bli lite ändring på det nästa månad.

10# Detta har du kunna läsa om på bloggen denna månaden
Det har ju inte blivit så många inlägg denna månaden. Dels på grund av de två resorna, men också på grund av att jag glömde datorn hemma hos mor. Men jag skrev om bland annat:
On Instagram i Mars
Weekend i Tyska Burg med ett galet gäng
Reseetikett, 15 tips på hur du gör din flygresa smidigare för dig och dina medresenärer
Åtta av världens läskigaste broar
Vi svarar på åtta frågor om resande
Handbollsweekend för grabbgänget i Skopje, Makedonien

#11 Kroppen & Själen
Det går helt klart på rätt håll men jag kämpar fortfarande med att orka mer än jag skulle önska. Men jag är tacksam för det lilla och att det åtminstone går på rätt håll.

12# Extra tacksam för just nu
Att jag orkat gör mer än förra månaden :). Två resor och middag hos fina vänner är inte illa…

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen. Vi finns också på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:
This is what happened in April. 

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. says:

    Ändå en ganska så händelsefull månad. Jag gillar dina bilder överst in inlägget, så fina!

    1. Tack fina Helena. Tycker med det varit en bra månad. Nu ser jag framåt och hoppas orka lite fler resor:)

  2. Aprilvädret lämnar ingen oberörd i det här landet… :) Sydamerika – underbart!

  3. Ecuador kan jag verkligen rekommendera. Dock slogs vi av att det var väldigt kallt, men håller man sig på lägre höjder så slipper man ju det “problemet”. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *