Förra månaden var det dags för en kombinerad herrweekend och handbollsweekend till Skopje i Makedonien för mannen. Måste erkänna att det kändes konstigt att han åkte dit utan mig, för första gången. Men det tar man ju. Han åkte med min bror, svåger, ett gäng vänner till bror och ett helt gäng handbollsfans från Kristianstad som åkte ner för att heja på IFK Kristianstad.

 

Makedonien, mitt andra hemland, och ett av de få länder jag aldrig kan få nog av. Trots att det är så litet. Jag har ju skrivit en del om Makedonien, men långt ifrån så mycket som jag skulle vilja. Bilderna är dessutom av en tidigare version av bloggen och borde uppdateras, men tiden räcker inte riktigt till. Herrarna hann förutom handbollsmatchen med [yes, Vardar Skopje vann ;)], besöka Matka Canyon, göra en citytur, fika med kusiner och göra en riktig Makedonsk afton som innebär MASSOR med mat. Men vill ni få en liten inblick av Skopje läs om Matka Canyon, Grottan Vrelo eller bara titta på Görans drönarfilm från staden längst ner i inlägget.

 

 

Translation:
The other half of this blog, Gee, did a trip to my homecountry Macedonia last month. Togheter with a gang of handball supporters they went to Skopje to see a game between IFK Kristianstad Sweden and Vardar Skopje Macedonia. 

 

Film: Göran Olsson
Foto: Göran Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Travelsis_ says:

    Har aldrig besökt Makedonien, men det ligger absolut på önskelistan

    1. Absolut värt ett besök… men så är jag kanske inte helt objektiv :)

  2. emolis says:

    Åker på långweekend till Skopje med dottern om en månad och vet egentligen inte så mycket om staden så det ska bli spännande. Matka Canyon ser nog ut som ett måste för oss när jag ser bilderna :)

    1. Åh vad kul. Matko är ett måste. I närheten hittar ni också den Makedonska byn. Nationalparken Mavrovo är också helt underbar. Ni måste också testa mat som burek och maznik. Trevlig resa :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *