Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

När vi bestämde oss för att åka till Okinawa, hade vi ingen aning om att ett av världens största akvarium fanns här. Churaumi Aquarium ligger i den stora Ocean Expo Park på norra delen av ön, Okinawa Honto. Den galet stora parken består utöver akvariet av Oceanic Culture Museum, Native Okinawan Village, Emerald Beach, Tropical Dream Center, Tropical & Suptropical Arboretum, Dolphin Theater, Kids Adventure Land, Banko Forest och Sunset Square.

 

Akvariet täcker en area på 10 000 kvadratmeter och har fyra våningar. Här finns 77 mindre tankar och akvarium. Huvudkaret innehåller 7500 kubikmeter vatten, av akvariets totala mängd 10 000 kubik. Tankens fönster är listat i Guinness rekordbok som världens största akvariefönster. Akrylfönstret är 8,2 meter högt, 22,5 meter brett och 60 cm tjockt. Själva tanken kallas Kuroshio efter den varma strömmen som omsveper Okinawa. Den är 10 meter djup och 35 meter bred och 27 meter lång. Här breder världens största rocka Manta birostris, ut sina “vingar” över valhajarna, leopardhajarna och de andra arterna i som finns i tanken.

 

När vi kommer till det stora akvariet har vi svårt att slita oss och stannar flera timmar fångade av magin med de stora fascinerande djuren. Det till trots av den höga ljudnivån och mängden av folk här. Och äntligen får jag se en djävulsrocka, något jag drömt om länge. Det här är ett av de där tillfällena när man känner sig konstigt kluven av det som pågår. Å ena sidan kan jag inte slita mig. Å andra sidan tänker jag “är verkligen världens största tank tillräckligt stor för tre valhajar?”. Och ändå, har man här lyckats med att få den första födda mantan i fångenskap och inneha rekordet för valhajar i fångenskap. De är också enda stället i världen där man kan se djävulsrockor på ett akvarium.

 

Japan, Okinawa 19

Japan, Okinawa 20 Japan, Okinawa 21
Japan, Okinawa 23
Japan, Okinawa 24

 

Translation
The Osaka Churaumi Aquarium holds one of the largest watertanks in the world. It contains whalesharks and manta rays.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

 1. Margareta says:

  Mäktig upplevelse det där med havets invånare. Underbara bilder!

  1. Daniela says:

   Ja det är det :)… Jag skulle aldrig våga dyka, så för mig är detta enda
   sättet att vara med om havets under…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *