Visst har vi vackra parker i Sverige också. Och visst tar folk vara på dagarna här hemma också. Men det är något visst med Parisarnas sätt att njuta av en Söndag. Jag vet inte om det är ett visst lugn över Parisarna, eller den enorma mängden av  stolar som finns utsatta överallt som inbjuder till den avslappnade atmosfären.

 

Trots att det är höst, är parken full av folk. Folk som sitter och läser överallt, barn som leker med båtar i dammen och folk som dansar till liveband. Jardin du Luxembourg, Luxembourgträdgården, hittar man centralt i Paris mellan Quartier Latin och Montparnasse. Parken inhägnas av höga staket och har ingångar från flera håll. Luxembourgträdgården öppnades för allmänheten på 1800-talet och ägdes då av greven av Provence, [Ludvig XVIII]. Mot en liten avgift lät han besökarna komma in och kalas på trädgårdens frukt.

 

Trädgården är Paris populäraste och oasen som är centrerad runt Luxembourgpalatser är på mer än 25 hektar. De domineras av en åttakantig damm, Le Grand Bassin, men här finns dessutom ett utomhuskafé, en dockteater, en stor lekplats för barn, flera tennisbanor, musikestrad och en biodlingsskola. Om man gillar att ta det lugnt, njuta av dagen som den är, eller bara sitta och titta på folk, då får man absolut inte missa att ta sig hit.

 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *