På Zanzibar ligger Vattentemperaturen konstant på 28 grader och det är varmt året om. Det är en liten anlening till att Zanzibar snabbt hamnade på på min topp tre lista efter att vi hade varit där. Zanzibar tillhör idag Tanzania och är fantastisk syn med sina mil långa, vita snäckskalsstränder. Något som vi däremot missade när vi var där, var den lilla ön The Rock.

 

Utanför Michanwi Pingwestranden på östra sidan hittar man en av de många småöarna, The Rock. Mest troligt är den en av de ovanligaste. The Rock är nämligen en ö vars hela yta upptas av en restaurang, The Rock Restaurant. Här serveras endast fisk och skaldjur. Vid lågvatten går det att vada ut till restaurangen från stranden, vid högvatten får man ta båten.

  

Foto: The Rock Restaurant Zanzibar

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *