I senaste numret av tidningen Active Escape [nr 4 2013], kan man läsa om en resa för de som jagar det lite annorlunda, inte har något emot mörker, inte har något emot kyla, gillar att åka skidor och gillar att gå långt. Om ni får möjligheten att läsa artikeln, läs den. Den är skriven av Niclas Sjögren, en personlig favorit bland resereportrarna.

En resa till Svalbard i Januari sänder dig direkt till polarvintermörket i civilisationens utkant, jordens nordligaste upost, den gudsförgätna Longyearbyen. Mellan slutet av oktober och början på mars ser de drygt 2000 bofasta här inte en strimma sol. Men trots det hittar 37 000 [2012] turister hit varje år som tar på sig skidorna och i  tjugo minusgrader tar sig mot Trollstein. Om man står ut med mörket kan man förutom vandringar och skidåkning, åka hundspann, åka skoter, se isbjörn om du har tur eller titta på norrsken. 

Ett alternativ för oss frusna är att ta sig hit på sommaren när midnattsolen hägrar och man kan paddla, vandra och njuta av lite ljus istället.

Källa: [Active Escape]
Foto: [Visitnorway][Cruisehandbooknpolar]
  
   

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *