solo wedding, cerca

På något sätt är jag inte förvånad. För var skulle en så underbart galen idé uppstå? Möjligtvis Usa, men det här känns mer galet rätt. I Japan har man en helt ny affärsidé. Singelbröllop! Har man ingen partner, men vill bära brudklänning, ta bröllopsfoto och tillbringa bröllopsnatten i en bröllopssvit då är detta trenden för dig. Och tydligen är det många som passar på. För singelbröllop är det senaste i Japan och har på kort tid blivit jättepopulärt.

Det låter helt snurrigt, men är faktiskt sant. En resebyrå i japanska Kyoto ger kvinnor chansen att vara brud för en helg, utan att någon partner är inblandad. I tvådagarsarrangemanget ingår sminkning, frisörbesök och fotografering. Kunden kan välja mellan att bära en traditionell vit klänning eller en japansk bröllopskimono. Vidare ingår ett enkelrum på hotell och en bröllopsbukett liksom ett fotoalbum med bilder från “bröllopet”.

För ett extra belopp kan du även få hyra tillfällig “brudgum” så man slipper vara ensam på fotografierna och på bröllopsmiddagen efteråt. Arrangören, resebyrån Cerca, presenterar på sin hemsida arrangemanget som “ett gyllene tillfälle att klä dig i brudklänning och ta bröllopsfoton medan du ännu är ung och vacker.”

Priset för den här weekendupplevelsen? 300 000 yen. Cirka 21 000 kronor. Men då ingår bröllopsklänning, bröllopskoordinatior, stylister, singelrum på hotell, transfer, fotosession med proffessionell fotograf, alla bilderna digitalt, bröllopsbukett, minifotoalbum och avgifter.

Jag är förvisso gift. Har aldrig haft bröllop. Eller burit en vit brudklänning. Men brudgummen kan jag kanske ta med själv.

solo wedding, cerca

Translation;
In Japan you now can get the weddingpictures you always wanted. Even if you are single. A travel agency now offers a solo wedding experience.

Källa: [Daily Mail][Allt om resor][Coulorbox][Cerca Travel]

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *