Jag vet inte vad som är galnast här. Att någon faktiskt har gjort leden, eller att det finns turister som tar sig fram på den. Det måste en av världens läskigaste vandringsleder. Man hittar berget Hua Shan och de “Himmelska trapporna” i Huayin i Kina. Den ligger tolv mil öster om Xi’an i Shaanxi Provinsen.

 

Uppför hundratals trappsteg, en tur med gondol till plankstigen, klättring över plankor fastsatta i sidan av berget med inget annat än plankor att gå på och kedjor att hålla i, och till sist fotsteg gjorda in i berget. Dessutom har man mötande trafik. Man får då backa till närmaste möjliga avsats där det går att stå. Allt detta för att ta sig till ett tehus. På toppen av den södra spetsen är ett Taoist tempel omgjort till tehus och tusentals människor klättrar leden för att ta sig dit. Otroligt nog har lokalinvånarna väldigt sällan säkerhetsutrustning på den farliga stigen.

 

Just detta tehuset är ett av många Taoist tempel som man kan hitta på de fem topparna som utgör berget Hua Shan. De som ursprungligen bodde här utövade askes [former av avhållsamhet från till exempel mat, viss kost, sömn, könsumgänge osv] och hade inte som prioritet att flytta på sig. Istället mediterade de dagligen och tedrickandet var en del av den ceremonin. Och detta är också anledningen till att templet nu blivit just tehus.

 

Missa inte att titta på videon längst ner…

 

 

Foto: Uqpu

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *