Flytande skola 1

 

Makoko Floating School finns i Lagos i Nigeria. Det är ett slumområde som är insprängt mellan den hårt trafikerade Clinic rd, fastlandet och Lagos lagun med en utsikt över The Mainland Bridge. Ett område där det nästan helt saknas infrastruktur på grund av oförutsägbara vattennivåer orsakade av bland annat översvämningar.

 

I den gamla fiskebyn bor över 100 000 människor i enkla boenden uppförda på styltor förankrade i flodbotten. Den flytande skolan ritades av arkitektbyrån NLÈ. Byggnaden började som ett projekt för att ta tillvara på vattenytorna och få bukt på trångboddheten i Nigerias kuststäder. Man hade som mål att värna om miljövänlighet och ekologisk mångfald.

 

Kunle’ Adeyemi en Nigerianskfödd arkitekt och NLE’ utvecklade en mobil”plattform”, där halva bygget är byggnad och andra halvan båt. Projektet startade i september 2012, i Mars 2013 stod byggnationen klar, och en pågående utvärdering fortgår. Du kan läsa mer om projektet på Pbur eller på NLE.

 

Flytande skola 2

 

Translation:
The unique floating school in Makoko in Lagos, Nigeria.


Foto: Architecture Now, Archdaily, Dezeen, Designboom, Nle Works

 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Annorlunda – men känns ändå pyttelite hemtamt för oss som bor i husbåt ;)

    1. :) enda som skiljer är kanske infrastrukturen :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.