Nu kan man för runt 42 miljoner få sin egen flytande ö. Intresset för projektet är stort och det finns redan många köpare och spekulanter i kö hos det Österrikiska företaget som ska tillverka öarna. Orsos Island har fått sitt namn efter företagets chef och grundare, ungraren Gabor Orsos.

Orsos Island är 20 gånger 37 meter stor. 12 personer plus besättning kan få pröva på livet på ön där de har 1 000 kvadratmeter att leka Robinson på. Denna snyggt designade båt/ö är miljövänlig. Solpaneler och vindgeneratorer gör farkosten självförsörjande på el. På ön kan de som är ombord njuta av en jacuzzi, barbeque, solhytter, minibar, matrum och självklart ett akvarium. Tanken med denna ö är att kombinera en yacht med ett hus. Här finns sex sovrum på tre olika våningar.

Däremot har farkosten ingen motor utan måste bogseras dit köparen vill ha den. Orsos Island ska byggas i Slovakien och de första öarna väntas vara klara om 18 månader till två år. Då kommer de att lotsas längs Donau för vidare befordran till Svarta havet. Därifrån kan de sedan bogseras vidare till nästan vilket ställe som helst på jordklotet.

 

 

Källa: [Orsosisland][CNN Travel][Aftonbladet][Reseaktuellt]

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *