Första gången jag åt på ett Japanskt Steakhouse var i Ohio i Usa för en herrans massa år sedan. Jag kommer ihåg att maten var supergod, men det jag minns mest var kockens otroliga knivkonster. Han jonglerade med både mat och knivar och det såg livsfarligt ut.

 

Andra gången blev det en i princip identiskt upplevelse på Phuket i Thailand. Men att tro att en äkta Japansk upplevelse av ett Steakhouse skulle te sig så, är ju kanske inte realistiskt. Så när vi satte oss på Jam Steakhouse i Onna Village, förväntade vi oss bara bra råvaror och god mat. Det var såå mycket bättre. Maten var den bästa vi fått hittills. Och kockens knivskicklighet går inte att fånga på bild. Teppanyakin utfördes med precisa och snabba rörelser. Och vi var imponerade, även om det inte kastades upp ägg i kockmössan.

 

Teppan betyder järnplatta och yaki betyder steka eller grilla. Teppanyaki är helt enkelt uttrycket för maträtter i Japan som tillreds på en järnplatta. Miljön på Jam Steakhouse är en underlig blandning av allt. Entrén i trä täckt av tusentals visitkort leder dig in i restaurangen. Girlanger från Hawaii, en haj i taket, fiskenät, japanska lampor, snäckor, afrikanska träfigurer, små glasfigurer, indiska figurer och till och med en och annan gris. Deras drinkmeny gör en inte heller direkt besviken. Till och med läsken serveras i stora utsmyckade glas. Kanske inget man ska förvänta sig på andra steakhouse i Japan. Här har man satt en helt egen prägel.

 

För cirka 350 kronor per person fick vi både sallad, soppa, en massa goda tillbehör till köttet och efterrätt och te. Att boka bord är en god idé, då det oftast är fullbokat här. Och det är inte alls osannolikt att det blir ett besök till här för oss.

 

Japan, Okinawa 11
Japan, Okinawa 12
Japan, Okinawa 13
Japan, Okinawa 14
Japan, Okinawa 15
Japan, Okinawa 17
Japan, Okinawa 18

Japan, Okinawa 16

 

Translation
A visit to a Japanese Steakhouse is almost a must. You will get really good quality food and a good show watching the chef prepare the food infront of you.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

8 Comments

 1. Det är så roligt att läsa dina rapporter från Japan – intressant! Maten skulle jag gärna prova där! Ser så läckert ut på dina bilder! Idag har vi ätit pizza ute här på Sicilien (första gången vi åt pizza på fem år – inte vår favorit) men tyvärr, det var inte speciellt gott (jättetjock pizza med massor av ost och nästan ingen annan fyllning… trots att det skulle vara tonfisk). Nu kan vi vänta fem år till nästa gång igen ;)

  1. Daniela says:

   Tack Freedom och det samma :). Tror ni kommer uppskatta Italienska maten på
   fastlandet bättre. Ser fram emot rapporter :)

 2. Margareta says:

  Vilket häftigt ställe ni hittat. Härliga bilder

  1. Daniela says:

   Tack Margareta. Vi ser fram emot att köra runt på Okinawa
   och upptäcka det lite bättre. Än så länge har vi bara laddat
   batterierna :)

 3. eli gunnvor grønsdal says:

  Så fantastiske fargerike og fine bilder!! :-)

  1. Daniela says:

   Åh, tack Eli <3

 4. Åh vilka fina bilder! Är jättesugen på Japan nu :-)

  1. Daniela says:

   Tack Sofia! Japan är ett sådant där land som spräcker bubblan man hade
   om landet innan. Och, man behöver MYCKET tid :)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *