– I samarbete med partners –

 

Jag ser ölbryggeri på schemat för Antwerpen och tänker lite, att har man sett ett har man sett alla. Så jag packar ner den tunga systemkameran i väskan och tänker att jag klarar mig med mobilen. Det här kommer jag ju ändå inte skriva om. Det visar sig att jag kommer få bita mig lite i tungan efter besöket av det gamla bryggeriet, när jag står där med bara mobilbilder.

 

De Koninck är allt annat en ett bryggeri, framför allt eftersom bryggeriverksamheten har flyttats. Det här berömda Antwerpska bryggeriet grundades i 1833, ursprungligen under namnet Hand. Sedan 2010 är det en del av Koninck Duvel som fortfarande är i belgiska händer. Bryggeriet har man idag flyttat, men av de gamla lokalerna har man gjort ett besökscenter som påminner lite om en saluhall med en öltvist. När man renoverade de gamla lokalerna, fanns redan en plan för vad som skulle ersätta bryggeriet, så de renoverades helt med tanke på den nya verksamheten och det nya besökscentret. Sedan fyllde man lokalerna med noggrant utvalda små matbutiker. Inte de som hade mest erfarenhet eller ett namn bakom sig, utan de som var mest passionerade för sin verksamhet. Bagari, chokladbutik, ostbutik, charkuteri och slakteri, en restaurang och takbar och så klart, en pub.

 

Dessutom finns det ett fantastiska museum över bryggeriets, De Koninciks och ölen Bollekes historia. Jag får igen se över mina fördomar om museer och det där med att de flesta är ganska tråkiga. Museet om De Koninicks historia är superroligt, interaktivt och med de mest genomtänkta och roliga filmerna man kan tänka sig. I det som en gång var öltankar, visas istället film. I det som en gång var fönster mot produktionen, ser man film över produktionen. I den gamla puben sitter porträtt på vägarna av familjen De Koninck. Porträtt som pratar med varandra till musiken av ett självspelande piano. Och i ett av rummen kan man ta en tur genom Antwerpen i en gammal bil som har förstärks med lite karuselleffekt.

 

Vim, vår guide visar oss runt och bjuder sedan på resans absolut godaste frukost. Allt på frukostbordet är hämtat samma morgon från butikerna vi precis promenerat genom. Vi är alla lite smålyckliga och så klart extra hungriga. Under frukosten berättar Vim om bryggeriets historia, om Antwerpens historia och också om bokförlaget Minestrone i vars lokaler vi intar vår fina frukost.

 

Vi avslutar besöket på De Koninck med lunch på Restaurangen och takbaren Black Smoke Roofbar. Vi förstår varför det är fullbokat. Tack och lov har någon bokat ett bord till oss i förväg. Här äter man riktigt god mat och dricker de bästa drinkarna. Vi är alla lite mätta efter frukosten och väljer mindre rätter. Men några av rätterna på menyn lockar med lite unika namn. Vi sparar det till nästa gång. Själv testar jag för första gången efter maten en “Koffe Martini”. Min instinkt säger att jag inte gillar Martini, men drinken kan jag inte annat än rekommendera. Likaså ett besök hit när man befinner sig i Antwerpen.

 

By the way, deras öl De Koninick APA , där man skulle kunna tro att förkortningen
står för American Pale Ale, ska läsas Antwaarse Pale Ale.

 

 

Translation:
If you decide to visit Antwerp in Flanders, Belgium, do visit the old brewary De Koninck. It is no longer a brewery, but a visiting center with a muesum, bar, restaurant and stores with goodies like cheese, charcuteries and a bakery. 

 


Resan gjordes i samarbete med Visit Flanders, Nordic TB & Brussel Airlines, #Shortbreakinflanders, Visitflanders

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Såg ju inte alls fel ut att dricka öl med den utsikten☺️✨

    1. Inte fel alls :). Till och med väldigt trevligt :)…

  2. Känner lite att jag borde stannat ett par timmar till och upplevt takterrassen. Såg ju riktigt härligt ut!

    1. Du var helt klart saknad… en riktigt fin avslutning på resan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *