Tjeckien, Prag, Manifesto market

 

Det är i mitten på Oktober och den där vinterkänslan börjar kännas i luften. Friskt och krispigt. I Prag kan man än så länge vistas utan vantar och halsduk. Vår lilla grupp är på väg till en av Prags matmarknader. Den vi ska besöka ligger i stadsdelen Florenc. Denna utomhusmatmarknad ligger på outnyttjad mark. Ett sätt att använda ytor i staden som än inte planerats.

 

Och det är en av de där sakerna som gör mig lycklig när jag reser. Det lite annorlunda. Det oväntade. Det ryker från flera av de nitton restaurangerna som finns här… och så luktar det varm glögg. Och min glädje när vi får in sådan i vårt lilla tält är nästan barnslig. Runt marknaden finns flera olika små “rum”. Man kan välja att sitta i baren på någon av restaurangerna. Eller vid något av de utställda matborden. Det finns strandstolar på flera ställen, som många verkar föredra. Eller så gör man som oss, sätter sig i något av de mysiga och genomskinliga tälten.

 

Det är ett ställe att hänga med familj och vänner, där alla kan äta det de gillar. Temat byter man några gånger per år. Ibland har man vinterbio eller konserter här. Det är helt enkelt en Food hub. Vår lilla grupp äter Family Style. Det hämtas mat från flera av containrarna och så delar vi precis som en familj. Faency fries med varm ostsås, fisk och skaldjur, grilltallrik från Kakukasus, rödbetssoppa och dricker varm sangria till.

 

LÄS MER: Här hittar du fler artiklar om Prag

 

Tjeckien, Prag, Manifesto market

 

MANIFESTO MARKET 

Manifesto Market finns på två ställen i Prag. I Florenc och i Andel. När vi är där. Nu finns marknaden på tre ställen i Prag i e  i Berlin. Man fokuserar på att driva marknaderna så miljövänligt man bara kan. Varje restaurangcontainer drivs med bland annat förnybar el och fokus på att inte använda för mycket vatten. Och eftersom man får lov att bygga på outnyttjad mark, rivningskvarter, måste man också vara beredda på att behöva flytta när det väl ska börja byggas.

 

Även om det kanske är mysigast att sitta här på sommaren, är det öppet året runt. På sommaren kan man sitta ute med ett glas kallt vin. Och på vintern kan man sitta i ett av de uppvärmda tälten med trevliga stolar, plädar, varm glögg och levande ljus.

 

LÄS MER: Om Manifestos matmarknader i Prag

 

Tjeckien, Prag, Manifesto market

Tjeckien, Prag, Manifesto market

Tjeckien, Prag, Manifesto market

Tjeckien, Prag, Manifesto market

 

Translation
If you love hawkers and food markets, you should visit Manifesto Market i Prag. There used to be two of them, but according to their site, you now can fint them at four places in Prag. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *