Ja, nu kanske du undrar vad jag gör i Abu Dhabi om jag inte gillar att shoppa? Well, vi behövde vila. Och jag hade snöat in på Abu Dhabi. Även om här är mycket stränder, är det ju inte direkt en playastad. Och när vi på hotellen frågar om saker att göra utomhus tittar de på oss som om vi kommer från en annan planet och pratar ett språk som ingen förstår.

– Outside?
– Yes.
– It is 50 degrees!
– Yes I know!
– You can go to Yas Island, your husband have fun on the track, you shop. There is airconditioning.
– I don´t like to shop.
– ?????

 

Jodå, jag förstår. Här är man inte mycket utomhus under sommaren. Man håller sig mest inomhus och på svala ställen som köpcenter. Själv går jag in på köpcentret och börjar frysa. Det är alldeles för många affären och mest i prisklasser som jag inte är riktig bekväm med. Jag är mer H&M och Lindex än Michael Kors och Burberry. Och tanken på att behöva prova kläder, svettas och inget passar får det att krypa i kroppen som inget annat. Så jag låter bli… jo, ehh, jag låter inte bli skorna…

 

Men många köpcenter har något som jag faktiskt gillar. MAT. I Usa finns stora food courts ofta på en hel våning och det är bara att välja och vraka bland det onyttiga godsakerna. I Singapore kallar man dessa food courts “Hawkers” och är så kul. Kanske maten där är lite billigare, lite nyttigare än i Usa. Och så är vi då i Abu Dhabi. Självklart är första känslan i köpcentret som i Usa. Stora, enorma lokaler i flera våningar. Alla de amerikanska märkena är så klart representerade; Michael Kors, Burberry, Dennys, MC, min lilla favorit Dunkin Donut, Bath Body and works, Victorias Secret, Tiffany´s… ja ni förstår… och så alla de där andra.

 

Men det är något annat som fångar mig. Här på Abu Dhabi mall, finns det massor av restauranger och kaféer. Och det som imponerar på mig är hur fina och autentiska de är. Flera av dem har fransk tema rakt igenom och vi hamnar så klart på ett av dem. Pauls. Ett franskt kafé med gamla anor. Vi gillar det och det är nog en av de trevligaste frukost/brunch/lunch-stunder vi haft.

 

 

OM DET SKULLE VARA SÅ ATT DU GILLAR ATT SHOPPA så hittar du de här köpcentrena i Abu Dhabi.

 

Translation:
What to do in a mall if you don´t like shopping.

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *