Vi har tagit oss till Bergs Bazar i ett av Rigas nygamla kvarter. Vi ska äta lunch på Demokrātisks Vīna Bārs Garage. Restaurangen som en gång faktisk var just garage. Utifrån ser det inte mycket ut, men innanför dörrarna öppnar sig en retrorestaurang med unik miljö och inredning. 

 

De rustika träborden har sällskap av stolar i metall. På vissa ställen läderstolar som påminner om kontorsstolar. På borden finns fina underlägg med svart och vita filmbilder som påminner om 1920-talet, flappers, amerikanska stillbildsfilmer och glamorös cigarettröking. Dukningen med krukor fyllda med gröna kryddor ger ytterligare en lite romantisk dimension. Inredningen med retrodetaljer från 60-talet får våra kameror att fara fram och tillbaka. Jag vet inte riktigt hur de har lyckats få till en så ren och minimal miljö, med så mycket detaljer från så många olika tidsepoker. Men det här är ett ställe jag verkligen fastnar för.

 

Istället för att välja från de häftiga menyerna, som ser ut som gamla tidningsmagasin på skrivtavlor, dukas det fram ett potpurri av restaurangens förrätter till oss. Vackert upplagda smårätter redo att att delas Mezestile. Tonfisken är något av det godaste jag någonsin ätit. Nej, förresten, det är den godaste tonfisk jag någonsin ätit. Till huvudrätt väljer jag dagens fisk serverad över en ljuvlig blandning av linser och grönsaker. Eftersom tiden håller på att rinna ut för oss här i Riga, hämtar vi kaffe-to-go på ett av Bergs Bazaars mysiga kaféer och säger tack för denna gång.

 

Jag kan med gott samvete rekommendera att ni besöker  Demokrātisks Vīna Bārs Garage när ni är i Riga.

 


Lettland, Riga, Garage Restaurant

Lettland, Riga, Garage Restaurant På bilderna ovan; Jeanette, Annette och jag. Bilderna är tagna av Sofia Zetterkvist som ni ser på bilden lite längre upp. 

 

Translation:
When in Riga we had lunch at the really cute restaurant Demokrātisks Vīna Bārs Garage in Bergs Bazaar. I really recommend the place. Great food and great atmoshpere. 

 


 

Denna resan är en kombinerad konferens och pressresa arrangerad av NordicTB, Tallink Sverige,  Magnetic Latvia och Live Riga, #nordictbsummit

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Profilbild

  Ser väldigt trevligt ut:)

  1. Daniela / Discovering The Planet

   Jättemysigt. Kanske inte direkt en “temarestaurang” :), men jag gillar rustika miljöer på restauranger. Och maten var supergod.

 2. Profilbild

  Tack för tipset! Det var stängt idag men vi tänkte prova det imorgon. Ser supergott ut ☺️

  1. Daniela Nasteska Olsson

   Så lite så. Hoppas ni får njuta imorgon och gillar det lika mycket som mig :). Ha en fortsatt fin resa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *